Αντιστεκόμαστε

Κανένα σχόλιο

Η Ιστορική Ενότητα του Ελληνικού Έθνους, ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνα, είναι επιστημονικά αδιαπραγμάτευτη. Πρώτος εισηγητής και επιστημονικός θεμελιωτής ο Μεγάλος Μεσαιωνολόγος και συγγραφέας των «Κρητικών Γάμων» Σπυρίδων Ζαμπέλιος, πνεύμα φιλελεύθερο και βαθύτατα δημοκρατικό. Ακολούθησε ο γνωστός Ιστορικός Κων/νος Παπαρρηγόπουλος. Ήδη από την εποχή του Ιουστινιανού, 6ο μ.Χ. αιώνα, η Λατινική γλώσσα ΕΚΤΟΠΙΖΕΤΑΙ από τη Δημόσια Διοίκηση και αντικαθίσταται από την Ελληνική.

Η προσπάθεια να ερμηνευθεί το φαινόμενο αυτό της Συνέχειας του Ελληνισμού από την ύπαρξη και την δραστηριότητα της Ελληνορθοδοξίας κατά τρόπο απόλυτο, δεν βοηθά, κατά την γνώμη μου, στην ερμηνεία του ιστορικού αυτού ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ. Ο Ελληνισμός, διάχυτος στην Λεκάνη της Μεσογείου και στην Μαύρη Θάλασσα, μπορούσε και μπορεί να επιβιώσει αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες και απειλές. Η Ορθοδοξία κατά Ιστορική Συγκυρία έγινε η θρησκεία του.

"Sponsored links"

Τον προστάτεψε και τον ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ από τον Επιθετικό Ισλαμισμό, καθώς και από μια Παγκοσμιοποίηση που επιχειρεί να ελέγξει και να ισοπεδώσει τα πάντα. Ο Χριστιανισμός, όπως και οι περισσότερες άλλες θρησκείες, δεν είναι μόνο οι ιερείς του και ο μεταφυσικός πυρήνας του, αλλά και ό,τι τον ακολούθησε και τον ακολουθεί από τότε που εμφανίστηκε μέχρι σήμερα. Ο όρος Μεσαίωνας (Μέσος Αιώνας) σημαίνει ενδιάμεση εποχή, είναι τεχνικός – χρονικός όρος και δεν σημαίνει απαραιτήτως Σκοτεινή Εποχή.

Αποτελεί και αυτός μια ανθρώπινη εποχή με πολλές ομορφιές και πολλές ασχήμιες. Από μια πρόσφατα στατιστική έγινε γνωστό ότι λίγο πριν από το φαινόμενο του Χριστιανισμού, υπήρχαν στον ελληνικό χώρο 5.000 Θεοί και Θεές. Δεδομένων των κοινωνικών συγκρούσεων και των πολιτικών αλλαγών, δεν είναι καθόλου περίεργη η εμφάνιση και η κυριαρχία μιας θρησκείας όπως ο Χριστιανισμός. Από την στιγμή που τον αγκάλιασαν οι μάζες, τον αγκάλιασαν και οι αυτοκράτορες, θέλοντας και μη. Άλλωστε οι διωγμοί των Χριστιανών αυτό αποδείχνουν.

Το Μεσαιωνικό Βυζάντιο, αποτελεί και θα αποτελεί μια επιστημονική ερευνητική πρόκληση όπου ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ο Ελληνισμός. Το Ελληνικό Πνεύμα, κατά την γνώμη μου, είναι πέραν των Θρησκειών. Ο μονοθεϊσμός, όπως έχω διαπιστώσει, δεν αποτελεί αποκλειστικότητα ούτε του Αιγύπτιου Εχνατών ούτε των Εβραίων. Και οι 5.000 Θεοί των προγόνων μας; Εκτός των 5.000, υπάρχει το Ελληνικά ΕΝ (Ενα) που το βρίσκομε σε κείμενα ξεχωριστών Ελλήνων Φιλοσόφων της Αρχαιότητας και που υπάρχει και σήμερα στη συνείδηση εκατομμυρίων ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής.

Όσο για τον Εβραίο Ιησού, υπάρχουν εβραϊκά θρησκευτικά κείμενα που τον αποκαλούν Χαλδαίο και όχι Εβραίο. Αλλά αν αρνηθούμε την Βυζαντινή περίοδο σαν ζωντανό μέρος του Ελληνισμού, τότε δεχόμαστε την θεωρία του Τουργκούτ Οζάλ, ο οποίος υποστήριζε ότι οι Τούρκοι είναι κληρονόμου του Βυζαντίου και όχι οι Έλληνες. Και για να το αποδείξει έδειχνε την σύγχρονη Αθήνα και πώς οικοδομικά την καταντήσαμε. Ευτυχώς που μένουν κάποια Μνημεία της Ελληνικής Αρχαιότητας και τα μοναδικά Μοναστήρια μας με την πανέμορφη και επιβλητική αρχιτεκτονική τους, για να Αντιστεκόμαστε.

ΦΩΤΗΣ

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις