Ενισχύστε οικονομικά τον αγώνα για τη σωτηρία της περιοχής Κάβο Σίδερο

Κανένα σχόλιο

Είναι γνωστό το γεγονός πως οι ελληνικές οικολογικές οργανώσεις (και όχι μόνο αυτές-το θέμα έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις), προσπαθούν να αποτρέψουν τη δημιουργία τεράστιου συγκροτήματος με ξενοδοχεία, κατοικίες, καταστήματα, γήπεδα γκόλφ κ.α. στο Κάβο Σίδερο, κοντά στο Βάϊ, σε περιοχή με ιδιαίτερη αισθητική, οικολογική και αρχαιολογική αξία.

groups1 Δεκάδες φορείς (μεταξύ των οποίων και η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων και οι άλλες οργανώσεις του Δικτύου ΟΙΚΟΚΡΗΤΗ) και πάνω από εκατό κάτοικοι της περιοχής έχουν καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η προσφυγή αναφέρεται τόσο στην –αμφισβητούμενης νομιμότητας- χρήση της συγκεκριμένης έκτασης των 26.000 στρεμμάτων της Μονής Τοπλού (μέσω του Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή») για την παραπάνω επένδυση (σύμβαση με την αγγλική εταιρία Minoan-Loyalward Ltd που δημιουργήθηκε γι αυτό το σκοπό και μόνο), όσο και στο τεράστιο μέγεθος του έργου, δυσανάλογα μεγάλο για τους τοπικούς πόρους (νερό κ.λ.π.) και χωρίς ουσιαστικό όφελος για την τοπική κοινωνία*.

"Sponsored links"

Υπάρχει ανάγκη χρημάτων για την κάλυψη των εξόδων της προσφυγής, που αναμένεται να εκδικαστεί τον ερχόμενο Νοέμβρη. Για το σκοπό αυτό γίνονται εκδηλώσεις όπως η χτεσινή μεγάλη συναυλία στη Λάστρο κοντά στη Σητεία. Εχει επίσης ανοιχτεί λογαριασμός από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ιτάνου, με τα παρακάτω στοιχεία:

Τράπεζα Πειραιώς

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ιτάνου

Αρ. Λογ.: 5770-034396-106
IBAN: GR68 0172 7700 0057 7003 4396 106

Τοπικοί φορείς και συμπολίτες μας που θέλουν να βοηθήσουν τον αγώνα μας μπορούν να καταθέτουν χρήματα στον παραπάνω λογαριασμό.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις