Προς τα πού πηγαίνει το σύγχρονο θέατρο; Διήμερο εκδηλώσεων στο ΚΑΜ για την προοπτική του σύγχρονου θεάτρου στην Ελλάδα

Κανένα σχόλιο

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ ενημερώνει τους φίλους του θεάτρου ΚΥΔΩΝΙΑ ότι την Κυριακή 6 Απριλίου και τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2008, με την ευκαιρία της παράστασης «Και δεν θα χωρίσουμε ποτέ» (1994) του σύγχρονου Νορβηγού συγγραφέα Γιον Φόσσε, που παρουσιάζεται αυτή την εποχή, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων από κοινού με το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) πάνω στο σύγχρονο θέατρο και τις προοπτικές του στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο Πέτρος Μάρκαρης, γνωστός συγγραφέας και βαθύς γνώστης του θεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς επίσης ο καθηγητής θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Πλάτων Μαυρομούστακος,

γνωστός για την ευαισθησία του απέναντι στις σκηνικές προσεγγίσεις του αρχαίου δράματος στην Ελλάδα και στον κόσμο γενικότερα, αναλαμβάνουν να μας παρουσιάσουν το τοπίο του σύγχρονου θεάτρου και να καταδείξουν μέσα από τις εισηγήσεις τους τις προοπτικές του: οι νέες τάσεις στη θεατρική γραφή, ο σκηνοθέτης-συγγραφέας, ο εκμοντερνισμός των κλασσικών κειμένων, η διάσταση του χώρου στις σύγχρονες θεατρικές προσεγγίσεις, το δήθεν και το αυθεντικό, μια συνοπτική εικόνα του θεάτρου στην Ευρώπη σήμερα, τα νέα πρόσωπα που έχουν κάτι να πουν… είναι μερικά μόνο απ’ τα θέματα που θα τους απασχολήσουν, αφού η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή του θεατρόφιλου κοινού των Χανίων, που θα πάρει το λόγο θέτοντας τις δικές του ερωτήσεις στους ομιλητές.

clip_image002Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων ξεκινά με την παράσταση «Και δεν θα χωρίσουμε ποτέ» του Γιον Φόσσε την Κυριακή 6 Απριλίου στις 9.30μ.μ. στο θέατρο Κυδωνία, παράσταση που θα παρακολουθήσουν και οι δύο καλεσμένοι ομιλητές, αφού θα δώσει κατά κάποιο τρόπο και το έναυσμα των εργασιών της επόμενης μέρας, και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 7 Απριλίου στις 6.00 μ.μ. στο ΚΑΜ, στην αίθουσα Αρσενάλι, με την τοποθέτηση των ομιλητών Πέτρου Μάρκαρη και Πλάτωνα Μαυρομούστακου πάνω στο θέμα: «Προοπτικές του Σύγχρονου Θεάτρου, Γραφή – Σκηνοθεσία – Χώρος».

"Sponsored links"

Υπενθυμίζουμε πως το έργο «Και δεν θα χωρίσουμε ποτέ» του Γιον Φόσσε παίζεται σε μετάφραση Ζήση Σαρίκα, επιμέλεια μετάφρασης από τα νορβηγικά Thomas Thomell, σκηνοθεσία και εικαστική αντίληψη Μιχάλη Βιρβιδάκη, μουσική επιμέλεια Λίλας Τρουλλινού. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Μαρία Φουράκη, Γιάννης Βιολάκης και Χρυσούλα Ζαχαριάδη.

Το έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έκανε πρεμιέρα στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑ, επί της οδού Υψηλαντών 12 στα Χανιά, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και θα παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων 20 Απριλίου. Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ. Κρατήσεις θέσεων, πληροφορίες στο τηλέφωνο 28210 92395.

Η παράσταση συνοδεύεται από πρόγραμμα-βιβλίο με τη μετάφραση του έργου, ένα εισαγωγικό κείμενο του θεατρολόγου Leif Zern, την εργοβιογραφία του συγγραφέα, και φωτογραφίες από την παράσταση.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις