Η τύχη του ιστορικού φαραγγιού της Καντάνου στα χέρια των πολιτών και φίλων του

Κανένα σχόλιο

Τελικά …. η τύχη του ιστορικού φαραγγιού της Καντάνου «έμεινε» στα χέρια των πολιτών. Η Δημοτική Αρχή Καντάνου συντάχθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού και είπε ναι στην βαρβαρότητα, είπε ναι στην καταστροφή του Δρόμου και του Φαραγγιού ακυρώνοντας στην ουσία τις δημόσιες δηλώσεις του Δήμαρχου ότι “…με πλήρη συναίσθηση του χρέους μας για τον τόπο μας και την ιστορία του θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας”. Σήμερα 4 μήνες μετά η δημοτική αρχή έχει λησμονήσει την συναίσθηση του χρέους της και την υπόσχεση που έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν θα αμαυρωθεί η ιστορική μνήμη της Καντάνου για ένα λατομείο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του δικηγόρου Α. Παπαστεριόπουλου, που διαβάσαμε στα Χανιώτικα Νέα και στον Αγώνα στις 30/07/2008 19 κάτοικοι και φίλοι της ομορφιάς και της Ιστορίας της Καντάνου και όχι η Δημοτική Αρχή ,τον εξουσιοδότησαν να καταθέσει στις 20/05/2008 στο Συμβούλιο Επικρατείας αίτηση ακύρωσης για να προλάβουν τον αμετάκλητο αποχαρακτηρισμό της οδού ως ιστορικού μνημείου.

"Sponsored links"

Η προσφυγή τους στόχο έχει να ακυρώσει την προσβλητική απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού που υπογράφει στις 3/04/2008 με στόχο να εξαλείψει την ανδρεία το μεγαλείο και την αξιοπρέπεια των προγόνων μας προς όφελος ενός Νταμαριού. Ευτυχώς που οι 19 πολίτες δεν εμπιστεύτηκαν τις μεγαλόστομες δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής περί άμεσης προσφυγής της στο Σ.Τ.Ε. και περί “ Ιερών καθηκόντων της και χρεών” και κατέθεσαν ανεξάρτητη αίτηση ακύρωσης αναμένοντας βεβαίως ενισχυτικά και την κατάθεση ανάλογης αίτησης από την Δημοτική Αρχή. Είναι γεγονός ότι οι μέχρι τώρα ενέργειες της όσο αναφορά το ιστορικό φαράγγι και τον Λιθόκτιστο δρόμο την καθιστούν αφερέγγυα και μη πιστευτή.

Όλα δείχνουν ότι για άλλη μια φορά οι πρωταγωνιστές στο ιστορικό Φαράγγι της Καντάνου είναι οι πολίτες. Αυτοί είναι που στις 24/25 Μαΐου του 1941 προσέτρεξαν αυθόρμητα και χωρίς καμία κρατική επιταγή για να υπερασπιστούν την ελευθερία του τόπου τους ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς. Οι πολίτες και σήμερα προσυπογράφουν και αγωνίζονται χωρίς καμιά πολιτική βοήθεια ενάντια στην εισβολή των αδηφάγων οικονομικών συμφερόντων για την διάσωση αυτού του έξοχου μνημείου ανθρώπου-φύσης και της ιστορίας του.

Περιμένουμε από τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής να ζητήσει Συγνώμη από το Δημοτικό Συμβούλιο, από τους κατοίκους της Καντάνου, κι από τους αγωνιστές του φαραγγιού που με τον ηρωισμό και την ανδρεία τους μας κληροδότησαν ένα ιστορικό τόπο με φυσική ομορφιά και ιστορικό πλούτο …. εκεί έγινε μια από τις σημαντικότερες μάχες της Κρήτης

Ο τόπος αυτός κινδυνεύει και καταστρέφεται, από την πολιτική κουλτούρα που επικρατεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και στη Δημοτική Αρχή Καντάνου και αυτό είναι έγκλημα.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΝΤΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις