“Ώρες ευθύνης”: 37 προσωπικότητες των Χανίων καλούν την τοπική κοινωνία να αναλάβει θετικό και ενεργό ρόλο στη νέα περίοδο διαχείρισης του αεροδρομίου Χανίων από τη Fraport

Κανένα σχόλιο

Με κείμενο παρέμβασή τους 37 προσωπικότητες των Χανίων ζητούν από τους πολίτες να αναλάβουν ενεργό και θετικό ρόλο στη νέα περίοδο διαχείρισης του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης από τη γερμανική Fraport.

Όπως τονίζουν, η παρουσίαση των εξελίξεων όλων αυτό τον καρό ήταν χρωματισμένη και έντονα φορτισμένη ανάλογα με τις προσωπικές πεποιθήσεις των συντακτών σχεδόν του συνόλου των τοπικών ΜΜΕ. Καλούν μάλιστα και τις αρχές του νομού να πάρουν δημόσια θέση και ζητούν από όλους να συντελέσουν στην αντιστροφή του κλίματος «εσωστρέφειας, υστερίας προχειρότητας και στείρας συνθηματολογίας».

Πιο αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

"Sponsored links"

Οι αντιδράσεις, ο τρόπος παρουσίασης και ο σχολιασμός όλη αυτή την περίοδο, της παραχώρησης του αεροδρομίου Χανιών «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» στην Fraport-Greece , οδηγεί σε θλιβερές σκέψεις.

Υπάρχει  πρόβλημα και κίνδυνος για την λειτουργία της δημοκρατίας μας, όταν θεσμοί της,  όπως σχεδόν όλα τα τοπικά ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) που ενώ αποστολή τους είναι η αντικειμενική και ολοκληρωμένη  ενημέρωση του πολίτη, αναπαράγουν τις ειδήσεις για την παραχώρηση χρωματίζοντάς τις έντονα φορτισμένα, με βάση τις προσωπικές πεποιθήσεις του συντάκτη.

Παράλληλα είναι απαράδεκτο σε θέματα σημαντικά για την Τοπική Ανάπτυξη όπως είναι ο Τουρισμός να μην παίρνουν δημόσια θέση οι καθ’ ύλην αρμόδιοι του Τουρισμού, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Πολιτικά Κόμματα.

Άλλωστε, για να αποφευχθούν οι όποιοι κίνδυνοι και αντιθέτως, για να αποβεί επωφελής για τα Χανιά και την Κρήτη  η νέα περίοδος διαχείρισης του αεροδρομίου «Ι. ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» αυτό  εν πολλοίς θα εξαρτηθεί και από τον θετικό και ενεργό ρόλο που θα διαδραματίσει η τοπική κοινωνία.

Ας επιχειρήσουμε όλοι μας να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα εσωστρέφειας, υστερίας, προχειρότητας και στείρας  συνθηματολογίας.

Διαφορετικά κινδυνεύει η τοπική μας κοινωνία να καθηλωθεί στα στερεότυπά της, με το βλέμμα στο παρελθόν, ανήμπορη να αναμετρηθεί με το παρόν και να σχεδιάσει το μέλλον της.

Χανιά  14 Απριλίου 2017

1  Αποστολάκη Νίκη
2 Aποστολάκης Ιωάννης
3 Αρτεμάκης Μιχάλης
4 Γαροφαλάκη Ξανθίππη
5 Γκαζής Μανώλης
6 Γρυσπολάκης Ιωακειμ
7 Ερινάκης Δημήτρης
8 Καλογεράκης Νίκος
9 Καψαλάκης Αλέξανδρος
10 Κοντορούχας Γιώργος
11  Κούρτης Σπύρος
12  Κουτσομήτης Ιωάννης
13 Λαδάκης Μανώλης
14 Λεμονής Δημήτρης
15 Μαργιολάκης Γιώργος
16 Μητριτσάκης Δημήτρης
17 Μποτωνάκη Αντωνία
18 Ντερμανάκη Χαρίκλεια
19  Παπαβασιλείου Μιχάλης
20 Παπαδάκης Αρτέμης
21 Παπακωνσταντής Γιώργος
22 Παπαφιλιπάκης Κώστας
23 Παυλίδου –Thoolen Έλενα
24 Ράμμος Νίκος
25 Σαρρής Γιάννης
26 Σπανουδάκης Μανώλης
27 Σταφυλαράκης Γιάννης
28 Στεφανάκη Φρίντα
29 Σχετάκης Αντώνης (π. Δήμαρχος Καστελίου)
30 Τζανάκη Αμαλία
31 Τσινταράκης Κώστας
32 Τσιριντάνη Καλλιόπη
33 Φραγκάκη Μαίρη
34 Φωτάκης Ιωάννης,
35 Χιωτάκη Άννα- Μαρία
36 Χρυσοφάκη Λίλιαν
37 Ψωματάκη Αγγελική
 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today