14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ώστε λοιπόν αυτοί έκαναν τη μεγαλύτερη και πιο καλά οργανωμένη απαγωγή στην Ευρώπη…

Ημερομηνία:

Τώρα που και επισήμως μάθαμε τα στοιχεία και είδαμε τις φυσιογνωμίες των κατηγορουμένων για την απαγωγή Λεμπιδάκη, με διάταξη του εισαγγελέα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν μπορεί παρά αυτή να είναι η ομάδα των απαγωγέων. Αν περιμέναμε κάποια νέα σύλληψη “εγκεφάλου” προφανώς δεν θα δίνονταν τώρα στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους, αλλά μετά τη νέα ή τις νέες συλλήψεις.

Αυτή, λοιπόν, είναι η ομάδα των απαγωγέων. Άρα, πλέον, μπορούν να εκφραστούν ορισμένες απορίες (υπάρχουν και πολλές άλλες, αλλά τις αφήνουμε για αργότερα):

Δηλαδή, πρέπει να πιστέψουμε ότι ένας καταχρεωμένος μεσίτης, κάποιος που εμφανίζεται ως “ακτιβιστής” και επικεφαλής “αγανακτισμένων πολιτών” που άλλοτε πολιορκεί υπουργούς κι άλλοτε καίει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μάλιστα εξελίσσεται η απαγωγή – το πολύ φυσικό είναι να εμφανίζεται ως υπεράνω υποψίας σ’ αυτήν ακριβώς την περίσταση κι όχι με τη δράση του να βάζει σε “κίνδυνο” τον εαυτό του κι όλη την ομάδα- ένας ιδιοκτήτης μάντρας, ένας 22 χρονος που είχε πάει να σκοτώσει μια γυναίκα στα Σφακιά, ένας ιδιοκτήτης στριπτιζάδικου με κατηγορίες για σωματεμπορία (και μερικοί άλλοι ανάλογοι) είναι εκείνοι που έκαναν τη μεγαλύτερη σε διάρκεια και άρα πιο οργανωμένη απαγωγή στα χρονικά του εγκλήματος στην Ελλάδα και την Ευρώπη;

Πραγματικά ήλθε η ώρα να τεθούν κάποια ερωτήματα κοινής λογικής για την απαγωγή που συγκλόνισε επί 6 μήνες. Όχι γιατί ήταν για έναν γνωστό επιχειρηματία, όπως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης – όπως δυστυχώς περνά στην κοινή γνώμη, εμμέσως ή αμέσως- αλλά επειδή ένας άνθρωπος ήταν όμηρος επί 6 μήνες, δίπλα μας.

Ενώ μαθαίνουμε τόσες λεπτομέρειες για το τί είπε, για παράδειγμα, ο όμηρος στον τάδε της συμμορίας ή ότι το πώς τον αποκαλούσαν μεταξύ τους οι απαγωγείς, κάποιες εύλογες απορίες δεν έχουν τεθεί, ούτε φυσικά έχουν απαντηθεί:

-Πώς είναι δυνατό μια ομάδα Κρητικών και άλλων μικροαπατεώνων ή “καπετάνιων” να έχει τη δυνατότητα, τη γνώση και την τεχνογνωσία να οργανώσει την πιο μεγάλη, σε διάρκεια απαγωγή;

-Μια ομάδα που έχει μέλος της – κατά τις ανακοινώσεις της αστυνομίας- το οποίο φαίνεται να μη διστάζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά του στη διάρκεια της απαγωγής, να βάζει φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια να κάνει ανάρτηση στο facebook ότι αυτός τα έκαψε, πώς είναι δυνατό να μην είναι στο στόχαστρο της αστυνομίας εξ αρχής, από τα λάθη της; Γιατί ακούσαμε ότι ήταν και καλά οργανωμένη ομάδα.

apagogeis-lempidakis (1)
Αυτοί είναι που έκαναν τη μεγαλύτερη απαγωγή στην Ευρώπη;

Μια δυο “λεπτομέρειες” που προκαλούν την έννοια της κοινής λογικής:

-Σε μια τόσο ακραία πράξη, στην οποία όντως “παίζεται” κάθε στιγμή η ζωή του ομήρου, πολύ περισσότερο που οι απαγωγείς, όπως μαθαίναμε στη διάρκειά της, την “κοστολογούσαν”, προκειμένου να την ανταλλάξουν, αρχικά σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, “πέφτοντας” στο τέλος στα 10 εκατομμύρια, πώς είναι δυνατό τα μέλη της εγκληματικής ομάδας να κάνουν παιγνίδια με τον απαχθέντα, όπως το να του δίνουν ένα καλάσνικοφ, να το λύνει και να το δένει! Κι αυτό φέρεται να το κατέθεσε στην ασφάλεια ο ίδιος ο απαχθείς.

-Στη διάρκεια της απαγωγής, τα μέλη της συμμορίας έδιναν xanax άλλοτε του 0,5 και άλλοτε του 1 mlg στον επιχειρηματία, για να τον κρατούν σε ηρεμία. Το συγκεκριμένο όμως φάρμακο, όπως διαπιστώνεται, αναφέρει την ονομασία του μόνο στο κουτί, ενώ το ίδιο το χάπι δεν έχει αναφορά ούτε στα mlg ούτε στο όνομα. Απλά το 0,5 έχει χρώμα προς το ροζ και του το 1 είναι μπλε. Αν δηλαδή κάποιος το έχει στο χέρι του χωρίς το κουτί, δεν μπορεί να γνωρίζει τί φάρμακο είναι. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης πώς μας λένε ότι γνώριζε πως του έδιναν τέτοια χάπια; Πόσο πιθανό είναι να τον ενημέρωναν οι απαγωγείς και για το είδος και για το “μέγεθος”; Πόσο πιθανό είναι να του ανακοίνωναν οι απαγωγείς ότι θα του έδιναν χάπι για να τον κρατούν σε κατάσταση “υπνηλίας” και ηρεμίας;

-Αλλά, ακόμα κι αν υποθέσουμε, ότι οι απαγωγείς τον ενημέρωναν κάθε φορά ότι του έδιναν το συγκεκριμένο σκεύασμα, αυτό είναι πολύ δραστικό, λένε οι ειδικοί, γιατροί και φαρμακοποιοί. Πώς επομένως ο ίδιος- εφόσον κατανάλωνε καθημερινά, και μερικές φορές πάνω από μία φορά, αυτό το ηρεμιστικό – προφανώς όχι με τη θέλησή του- μπορεί να θυμάται τόσες λεπτομέρειες για την απαγωγή, ώστε, όπως γράφηκε, στο μυαλό του υπάρχει ένα “καθημερινό ημερολόγιο”;

-Οι εικόνες του επιχειρηματία, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση, τον εμφανίζουν με κοντό μαλλί και γένια μερικών ημερών και μάλλον καθαρό, πέρα από την εμφανή ταλαιπωρία με την απώλεια κιλών (εδώ υπάρχει άλλο ένα ερώτημα: πώς λίγο μετά τη σύλληψη των απαγωγέων μαθαίναμε ότι μέσα στους 6 μήνες έχασε 16 κιλά, όπως φέρεται να είπε μόλις τον βρήκαν οι αστυνομικοί; Τον ζύγισαν με την εισβολή οι αστυνομικοί ή τον είχαν ζυγίσει οι απαγωγείς;).

Κι ένα τελευταίο σημείο: ίσως είναι η πρώτη φορά που ουδέποτε η αστυνομία έκανε επίσημη ενημέρωση για το γεγονός της απαγωγής, παρά μόνο μετά το τέλος της. Φτάσαμε δηλαδή στο σημείο να γράφουν τα μέσα ενημέρωσης μόνο από διάφορες πληροφορίες μέσα από την ΕΛΑΣ ή να γίνονται δηλώσεις του αρχιεπισκόπου, του περιφερειάρχη, του δημάρχου, για ένα γεγονός που ουδέποτε επιβεβαιώθηκε επισήμως, παρά μόνο μετά το αίσιο τέλος του.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις απορίες, όχι μόνο δικές μας, αλλά ανθρώπων που καθημερινά τις απευθύνουν στο Candianews και οφείλουμε να θέσουμε δημόσια, μήπως κάποτε μάθουμε όχι μόνο “ό,τι πρέπει”, αλλά ό,τι συνέβη και τί και ποιοι κρύβονται πίσω από τη μεγαλύτερη σε διάρκεια και άρα πιο οργανωμένη απαγωγή στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη…

"google ad"

candianews.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...