Ερώτηση του Μ. Στρατάκη: Ενημέρωση καταναλωτών για ακατάλληλα τρόφιμα και ζωοτροφές

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Ν. Ηρακλείου, Μανόλης Στρατάκης, με θέμα την ενημέρωση των καταναλωτών για ακατάλληλα τρόφιμα και ζωοτροφές. Αναλυτικά, στην ερώτησή του αναφέρει: Κατά 13,5% αυξήθηκε πέρυσι ο αριθμός των περιπτώσεων που δηλώθηκαν στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης (Alert),της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές σε ότι αφορά τρόφιμα ακατάλληλα για την ανθρώπινη κατανάλωση.

155936 Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ασφάλεια των τροφίμων, στις 7.354 έφτασε για το 2007 ο αριθμός των κοινοποιήσεων που έγινε από τις αρμόδιες αρχές των κρατών-μελών στο σύστημα Alert, με το 43% να αφορά επίσημους ελέγχους στην εσωτερική αγορά, ενώ το 42% αφορούσε προϊόντα προερχόμενα από τρίτες χώρες.

"Sponsored links"

Επειδή είναι ανάγκη η Πολιτεία να εξαντλεί όλα τα περιθώρια ελέγχων στα τρόφιμα αλλά και στις ζωοτροφές εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προστασία για τη δημόσια υγεία αλλά και για την διακίνηση αγαθών αρίστης ποιότητας, όπως είναι τα προϊόντα της Κρήτης για να μπορούν να κερδίσουν το μερίδιο της αγοράς που τους αναλογεί,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

Εάν προτίθενται να λάβουν πρωτοβουλίες τόσο σε εθνικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα τρόφιμα και στις ζωοτροφές καθώς και να κοινοποιούνται τα ονόματα των προϊόντων αλλά και των εταιρειών που διοχετεύουν ακατάλληλα προϊόντα στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live