Ερώτηση Μ. Στρατάκη: Επιβολή πλαφόν καυσίμων σε όλους τους εμπλεκόμενους και όχι μόνο στους πρατηριούχους

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, Μανόλης Στρατάκης στους υπουργούς (α) Οικονομίας και Οικονομικών και (β) Ανάπτυξης ζητώντας τους την επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές των καυσίμων σε όλους τους εμπλεκόμενους και όχι μόνο στους πρατηριούχους. Αναλυτικά, στην ερώτησή του αναφέρει: Έντονα διαμαρτύρεται ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Νομού Ηρακλείου για την πρόσφατη ΚΥΑ Δ1/20062/14-08-2008 με την οποία επιβλήθηκε ανώτατη τιμή πώλησης καυσίμων, καθώς πολλοί πρατηριούχοι αγοράζουν χονδρικώς τα καύσιμα σε τιμές μεγαλύτερες από το ύψος της διατίμησης με αποτέλεσμα να υφίστανται ζημία. Σε περιπτώσεις δε που έχουν υπογραφεί συμβάσεις με Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. όπου υπάρχουν σχετικές κρατήσεις το πρόβλημα γίνεται εντονότερο.

1031gas Παράλληλα, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, επισημαίνει την ανάγκη εφαρμογής ενός καθαρού πλαισίου λειτουργίας των εμπλεκόμενων στη διακίνηση των καυσίμων, ώστε να λειτουργήσει σωστά ο ανταγωνισμός. Επειδή οι βενζινοπώλες του Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης απειλούν με κινητοποιήσεις εαν δεν τροποποιηθεί η ΚΥΑ για την επιβολή πλαφόν όχι μόνο στους πρατηριούχους αλλά και τους προμηθευτές.

"Sponsored links"

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

Εάν προτίθενται να προβούν σε τροποποίηση της ΚΥΑ για την επιβολή ανώτατης τιμής καυσίμων όχι μόνο στους πρατηριούχους αλλά και σε όλους τους εμπλεκομένους, προκειμένου να μην ζημιώνονται οι βενζινοπώλες του Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης γενικότερα, αλλά και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η προστασία των καταναλωτών, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που λόγω της τουριστικής κίνησης η κατανάλωση καυσίμων είναι αυξημένη.

Επιστολή της νομάρχου Ηρακλείου για τα καύσιμα

Προσφυγή των πρατηριούχων στην δικαιοσύνη

Προσφυγή στην δικαιοσύνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση προανήγγειλαν την Δευτέρα οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων του Ηρακλείου, με αφορμή την επιβολή πλαφόν στην τιμή πώλησης. Οι βενζινοπώλες συναντήθηκαν με τη νομάρχη Ηρακλείου, στην οποία μίλησαν για προχειρότητα στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης. Η νομάρχης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια, επισημαίνοντας την δυσκολία εφαρμογής της απόφασης για το πλαφόν και τόνισε την ανάγκη εφαρμογής καθαρού πλαισίου λειτουργίας όλων των εμπλεκομένων στη διακίνηση καυσίμων.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live