Ερώτηση Μ. Σκουλάκη στη Βουλή για τους συμβασιούχους υπαλλήλους του Πολυτεχνείου Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας κ. Ε. Στυλιανίδη και Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης αναφορικά με το θέμα της λήξης ενός σημαντικού αριθμού προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από τα ΕΠΕΑΕΚ και τον ΕΛΚΕ στα ΑΕΙ όλης της χώρας, γεγονός που θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αφού θα οδηγήσει σε αφαίμαξη του προσωπικού των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ιδιαίτερα των συμβασιούχων υπαλλήλων, οι οποίοι θα βρεθούν εκτός Πανεπιστημίου.

Ειδικότερα, ο κ. Σκουλάκης επισημαίνει πως «μέχρι το τέλος του Αυγούστου 2008 σε πολλά ΑΕΙ στην Ελλάδα – μεταξύ των οποίων και στο Πολυτεχνείο Κρήτης – λήγει ένας σημαντικός αριθμός προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ (Επιχειρησιακά Προγράμματα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης) για τα οποία δεν υπάρχει δυνατότητα παράτασης τους, καθώς και άλλα προγράμματα χρηματοδοτούμενα από τους ΕΛΚΕ (Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας) των ΑΕΙ, στα πλαίσια των οποίων εργάζεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμβασιούχων υπαλλήλων».

Αυτό όπως σημειώνει ο κ. Σκουλάκης «θα έχει ως αποτέλεσμα πολλοί συμβασιούχοι υπάλληλοι, με εμπειρία ετών, εργαζόμενοι στα πλαίσια αυτών των προγραμμάτων (ΕΠΕΑΕΚ, ΕΛΚΕ), να αναγκαστούν να αποχωρήσουν με πολύ δυσμενείς συνέπειες σε αυτά τα Ιδρύματα, καθώς οι υπηρεσίες και τα τμήματα στα οποία εργάζονται θα υπολειτουργήσουν ή δεν θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νέου ακαδημαϊκού έτους».

Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης συμπληρώνει πως «σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο η ισχύουσα Κοινή Διυπουργική Απόφαση ΚΥΑ 679/96 ΔΕΝ δίνει την δυνατότητα στους ΕΛΚΕ των ΑΕΙ να χρηματοδοτούν ανάγκες του Ιδρύματος, όπως είναι η πρόσληψη και διατήρηση προσωπικού που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες» τονίζοντας πως «η περαιτέρω ενίσχυση και διατήρηση του προσωπικού των ΑΕΙ κρίνεται απαραίτητη για να μην καταργηθούν και απαξιωθούν οι υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί, έτσι ώστε να συνεχίσουν να στηρίζουν το διδακτικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο».

Καταλήγοντας ο κ. Σκουλάκης ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς τι πρόκειται να πράξουν:

(1) για τα προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ τα οποία λήγουν μέσα στο καλοκαίρι του 2008, στα οποία δεν δίνεται η δυνατότητα παράτασής τους, ούτως ώστε να διατηρηθεί το προσωπικό που εργάζεται επί πολλά έτη σε αυτά τα Ιδρύματα και έχει αναπτύξει ουσιαστική και απαραίτητη εμπειρία για την απρόσκοπτη λειτουργία των Ιδρυμάτων.

(2) σχετικά με την τροποποίηση της ΚΥΑ 679/96, όπως προτάθηκε στη Σύνοδο Πρυτάνεων στα Χανιά ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα ΑΕΙ να προχωρήσουν στη στελέχωση και διατήρηση του απαραίτητου για τη λειτουργία τους προσωπικού, απόφαση που στη παρούσα μορφή της δεν δίνει την δυνατότητα στους ΕΛΚΕ των ΑΕΙ να χρηματοδοτούν ανάγκες του Ιδρύματος.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live