Ερώτηση Μ. Στρατάκη: Παραχώρηση κειμηλίου της μάχης της Κρήτης στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, Μανόλης Στρατάκης, ζητώντας την παραχώριση του πολεμικού τυφεκίου από το οποίο εκτοξεύτηκε η πρώτη σφαίρα των Κρητών ανταρτών κατά των Γερμανών. Αναλυτικά, ο βουλευτής, στην ερώτησή του, αναφέρει:Κατά τον φετινό εορτασμό της μάχης στο Τραχήλι του Ψηλορείτη, πάνω από τα Βορίζια, αναδείχθηκε το θέμα της μεγάλης ιστορικής αξίας του πολεμικού τυφεκίου από το οποίο εκτοξεύτηκε η πρώτη σφαίρα των ανταρτών και εξουδετέρωσε έναν Γερμανό αξιωματικό, πράγμα που διαμόρφωσε το αναγκαίο ψυχολογικό κλίμα για την έκβαση της μάχης δύο δεκάδων ανταρτών έναντι τεσσάρων εκατοντάδων βαριά οπλισμένων Γερμανών στρατιωτών.

Το πολεμικό αυτό τυφέκιο που βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως λέχθηκε, πρέπει να αποδοθεί, όπως όλοι διεκδικούν, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, όπου θα διαμορφωθεί ειδικός χώρος για τον Γεώργιο Πετρακογιώργη, αρχηγό της ομάδας εκείνων των ανδρείων αγωνιστών και είναι επιβεβλημένο να υπάρχουν και τα καθοριστικής σημασίας κειμήλια που επηρέασαν τις εξέλιξεις της συγκεκριμένης μάχης αλλά και του αγώνα του κρητικού λαού ενάντια στους Γερμανούς.

"Sponsored links"

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.Υπουργός

Αν προτίθεται να δώσει εντολή να παραχωρηθεί το πολεμικό αυτό τυφέκιο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, για να αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα μιας κρίσιμης, άνισης και δύσκολης μάχης των ανταρτών της Κρήτης ενάντια στον κατακτητή.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις