Οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας

Κανένα σχόλιο

Καθιερωμένος πλέον στη συνείδηση των Ελλήνων είναι ο ανά διετία εορτασμός της Ναυτικής Εβδομάδας. Κάθε φορά και καλύτερη η οργάνωση των εκδηλώσεων που γίνονται σε όλη την Κρήτη και σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Φέτος έγινε πολύ καλή επιλογή θεμάτων και άψογης παρουσίασης των εκδηλώσεων. Καλλιτεχνικές ομάδες συνεργάστηκαν άριστα με τους διοργανωτές και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά εντυπωσιάζοντας τους πολίτες που παρακολούθησαν τις ποικίλες εκδηλώσεις στο χρονικό διάστημα από 28 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου.

Του Γιάννη Γαβριλάκη

"Sponsored links"

Στην τελετή έναρξης στο Φρούριο Φιρκά πραγματοποιήθηκε μια υπέροχη Μουσική Ποιητική Εκδήλωση, με θαυμάσια απόδοση από τους συντελεστές, με θέμα «Έγκλημα και ποινή» στην ποίηση του Ν. Καββαδία από τον τομέα πολιτισμού του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.

nautiki Σε όλες τις ημέρες εορτασμού συμπεριλαμβάνονταν πλούσια προγράμματα εκδηλώσεων όπως: Μουσικοχορευτικές βραδιές. Ομιλίες και προβολές ταινιών σχετικές με τη θάλασσα και το Ναυτικό μας. Θαλάσσιοι αγώνες. Επιδείξεις κολύμβησης, ιστιοπλοΐας, ναυαγοσωστικής, φουσκωτών σκαφών. Τουρνουά διαφόρων αγωνισμάτων. Διαγωνισμοί μαντινάδας, ψαρέματος, ζωγραφικής, μαγειρικής. Καλλιτεχνικές παραστάσεις. Παιγνίδια με πηλό (για μικρούς και μεγάλους) στο καλλιτεχνικό χωριό ΒΕΡΕΚΥΝΘΟΣ. Συναυλίες με χορωδίες. Εθελοντική αιμοδοσία. Εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, μοντέλων παραδοσιακών σκαφών. Λαϊκό πανηγύρι με λαμπαδηδρομία. Καύσεις πυροτεχνημάτων.

Είναι αλήθεια ότι όλοι όσοι ασχολήθηκαν (διοργανωτές και συμμετέχοντες) στην προετοιμασία και παρουσίαση των εκδηλώσεων, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό γιατί ήταν «δεμένοι» με αυτό που ήξεραν καλά να κάνουν και το αγαπούσαν είτε ήταν καλλιτέχνες είτε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες.

Από τη μεριά τους, το Πολεμικό Ναυτικό, το Λιμενικό και το Εμπορικό Ναυτικό που συνδιοργάνωσαν τις εκδηλώσεις (με τον πρώτο λόγο να έχει ο Ναύσταθμος Κρήτης και ο Διοικητής του, που είχε την προεδρία της Ναυτικής Εβδομάδας) κράτησαν χαμηλούς τόνους προβολής και αυτοπροβολής, στα μέσα ενημέρωσης, και αυτό ήταν ένα στοιχείο που συζητήθηκε και εκτιμήθηκε θετικά.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους στην αφάνεια ή στο προσκήνιο εργάστηκαν για την επιτυχία της Ναυτικής Εβδομάδας συμβάλλοντας έτσι στη συνέχιση της ιστορίας και των παραδόσεων του τόπου μας.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις