Οι χώροι του Ψυχιατρείου Χανίων

Κανένα σχόλιο

Αξιότιμε κ. Διευθυντά πρόσφατα συζητήθηκαν, στο Δημοτικό και Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων, οι πρoτάσεις της επιτροπής που είχε συσταθεί για την αξιοποίηση των χώρων του ψυχιατρείου. Η επιτροπή ουσιαστικά πρότεινε τη δημιουργία ΤΈΙ και συναφών δραστηριοτήτων, και απορρίπτει την πρόταση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης για τη δημιουργία διοικητηρίου. Την τελευταία, υποστήριξε μόνο, η πρόεδρος της επιτροπής, αντινομάρχης κ. Παπαμαρκάκη-Καραβιτάκη, η οποία μάλιστα, εκπροσωπούσε την πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κι επομένως την πλειοψηφία του νομού μας.

psixiatreio Επειδή η πρόταση της επιτροπής αυτής κινείται σε λάθος κατεύθυνση και εις βάρος των κατοίκων της πόλης και του νομού Χανίων, θα ‘θελα να δικαιολογήσω την γνώμη μου, όπως το έκανα και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, χωρίς να γίνει στο σύνολό της γνωστή.

"Sponsored links"

Λαμβάνοντας υπόψη ότι

  1. Η πόλη των Χανίων έχει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο μέρα με τη μέρα γίνεται σοβαρότερο, ώστε σε λίγα χρόνια να μη μπορούμε ακίνδυνα να κυκλοφορήσουμε στο κέντρο της ούτε με τα πόδια.
  2. Στο κέντρο της πόλης βρίσκονται 47 δημόσιες υπηρεσιες με περίπου 1000 υπαλλήλους, που εξυπηρετούν κατά μέσο όρο τις εργάσιμες μέρες, 2000-3000 πολίτες του νομού μας, ταλαιπωρούμενους για να λύσουν τα προβλήματά τους.
  3. Η κατάσταση που επικρατεί, κατά τις μέρες λειτουργίας, στο γνωστό διοικητήριο-δικαστικό μέγαρο, αλλά και στην πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων), είναι απαράδεκτη..
  4. Σ’ όλες τις πόλεις του κόσμου, οι διάφορες διοικητικές υπηρεσίες, γίνονται προσπάθειες να απομακρύνονται από τα κέντρα τους και
  5. ο χώρος του Ψυχιατρείου, μοναδικός για τη θέση του, είναι κοντά στο κέντρο των Χανίων, είναι προσβάσιμος και αρκετής έκτασης (120 στρέμματα), ώστε να μπορούν να δημιουργηθούν άνετοι χώροι στάθμευσης, αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως εκπαιδευτήρια.

Νομίζω, ότι είναι μεγάλο λάθος να μη γίνει εκεί διοικητήριο μόνο ή και δικαστικό μέγαρο. Το ΤΈΙ Δυτικής Κρήτης ή Μεσογειακό, που άλλωστε ζητά 100 στρέμματα, δηλαδή όλο το χώρο του Ψυχιατρείου, πιστεύω, ότι σωστότερο είναι να γίνει στο ΑΚΡΩΤΗΡΙ μετά από παραχώρηση, του χώρου που θέλει, είτε από τα 3000 στρέμματα του Πολυτεχνείου Κρήτης, είτε από την Τοπική Εκκλησία, η οποία άλλωστε επανειλημμένα και με προθυμία έχει συμβάλλει στη δημιουργία κοινωφελών έργων.

Έτσι στο ΑΚΡΩΤΗΡΙ θα δημιουργηθεί μια πανεπιστημιούπολη και τα δύο πνευματικά ιδρύματα θα συνεργάζονται καλύτερα στον εκπαιδευτικό και ερευνητικό τομέα. Δεν είναι αργά να αλλάξουμε γνώμη, να παραμερίσουμε θέσεις που παλαιότερα μπορεί να ήταν σωστές, ώστε να πετύχουμε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας. Σημειωτέον ότι, το ίδιο είχε γίνει και με το Νοσοκομείο Χανίων, που επιτροπή είχε αποφασίσει να γίνει στο χώρο δίπλα στο παλιό Σανατόριο (Κάρμηλος), όπου είχαν τοποθετηθεί και οι ανάλογες πινακίδες. Τελικά έγινε στο μέρος που είναι σήμερα, και όλοι υπερηφανευόμαστε γι’ αυτό.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Δρ. Ε. Μ. Παπαδάκης

Ιατρός – Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις