Σε ιδιώτες οι σταθεροί ανυψωτικοί γερανοί κόστους 1.261.000 € στα λιμάνια του Ν. Χανίων

Κανένα σχόλιο

Απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης αναφορικά με τη μη λειτουργία των σταθερών ανυψωτικών γερανών ανέλκυσης σκαφών συνολικής δαπάνης 1.261.000 € που έχουν τοποθετηθεί σε 12 λιμένες του Ν. Χανίων, έδωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Α. Κοντός και Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Βουλγαράκης.

Η Απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

"Sponsored links"

Στην απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζεται πως «η λειτουργία του εξοπλισμού, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση του έργου από το «Ε.Π. Αλιεία» εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου Χανίων το οποίο εποπτεύεται από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας Διαχείρισης του «Ε.Π. Αλιεία», διενεργήθηκε τακτικός έλεγχος στο έργο και συντάχθηκε έκθεση ελέγχου, η οποία απεστάλη στο Λιμενικό Ταμείο Χανίων». Σύμφωνα με την ανωτέρω έκθεση ελέγχου διαπιστώθηκε πως «δεν είχαν οριστεί χειριστές των γερανών και έγινε σύσταση προς το Λιμενικό Ταμείο Χανίων για τον άμεσο ορισμό χειριστών».

Η Απάντηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

Από την άλλη πλευρά, ο αρμόδιος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Βουλγαράκης, απαντώντας στο κ. Σκουλάκη τονίζει τα εξής:

«Στις 22-7-2005 υπογράφηκε η σύμβαση για τη προμήθεια των ανυψωτικών γερανών σε 12 λιμένες του Ν. Χανίων μεταξύ της προμηθεύτριας εταιρείας και του Υπουργείου Ανάπτυξης, συνολικού ποσού 1.261.000 €, η δε σχετική παραλαβή πραγματοποιήθηκε στις 10-10-2006 από την αρμόδια επιτροπή παραλαβής. Το λιμενικό ταμείο Ν. Χανίων για την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση των αλιέων σε κάθε λιμενίσκο, επρόκειτο να παραχωρήσει τη χρήση των γερανών στους κατά τόπους Συλλόγους Επαγγελματιών Αλιέων. Ωστόσο σύμφωνα με τη Δ/νση Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, ο χειριστής των γερανών θα πρέπει να διαθέτει άδεια Μηχανοδηγού Χειριστή Δ’ Τάξης. Κατόπιν τούτου και σε συνεργασία με τους Δήμους των περιοχών στα διοικητικά όρια των οποίων βρίσκονται οι λιμένες στους οποίους εγκαταστάθηκαν οι γερανοί, εξετάσθηκε η δυνατότητα υπογραφής προγραμματικής σύμβασης για την παραχώρηση χρήσης των γερανών σε αυτούς. Η λύση αυτή δεν ήταν εφικτή εφόσον οι Δήμοι δεν διαθέτουν χειριστές με την απαιτούμενη άδεια Μηχανοδηγού Χειριστή».

Και καταλήγει ο κ. Βουλγαράκης τονίζοντας πως «με δεδομένο ότι από τον Οργανισμό του Λιμενικού Ταμείου Χανίων (Π.Δ. 178/2007) δεν προβλέπονται θέσεις Ειδικότητας Χειριστών Ηλεκτροκίνητων Μηχανημάτων (γερανών κλπ) το εν λόγω Ταμείο πρόκειται να διενεργήσει διαγωνισμό για την ανάθεση της χρήσης των γερανών σε ιδιώτη, ο οποίος θα διαθέτει χειριστή με τη προβλεπόμενη άδεια».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις