Αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της Κρήτης από την κλιματική αλλαγή

Κανένα σχόλιο

Το θέμα της αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων της Κρήτης από την κλιματική αλλαγή θέτει με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, χωροταξίας & Δημοσίων Έργων και Ανάπτυξης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, Μανόλης Στρατάκης. Στην ερώτησή του, ο βουλευτής, αναφέρει: Την ανάγκη άμεσης δράσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Κρήτης λόγω της κλιματικής αλλαγής, επισημαίνουν οι οικολογικές οργανώσεις, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Όπως υπογραμμίζεται, η Κρήτη θα αντιμετωπίσει έντονα τις επιπτώσεις και τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής, με κυριότερους την ερημοποίηση και τη λειψυδρία.

Ιδιαίτερα τονίζεται η σημασία εφαρμογής πολιτικών βιώσιμης διαχείρισης και ο περιορισμός της ανεξέλεγκτης δόμησης, ενώ ιδιαίτερο βάρος, σύμφωνα με το Παγκρήτιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων, πρέπει να δοθεί στην πρόληψη των πυρκαγιών και την προστασία των δασών, τα οποία σήμερα είναι εντελώς εγκαταλελειμμένα και είναι καταδικασμένα να καούν. Επειδή οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας, όπως η ηλιακή, η αιολική κτλ., μπορούν να αναπτυχθούν απεριόριστα στην Κρήτη, ωστόσο παραμένουν ανεκμετάλλευτες.

"Sponsored links"

Επειδή παρατηρείται καθυστέρηση γενικά στη χάραξη πολιτικών στην χώρα μας, με στόχο την ανατροπή των δεδομένων που δημιουργούν την κλιματική αλλαγή, όπως αποδεικνύει και η πρόσφατη τελική απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης της Συνθήκης-Πλαίσιο του ΟΗΕ που αποφάνθηκε ότι η Ελλάδα δεν έχει συμμορφωθεί με τις υποδείξεις για την επάρκεια του συστήματος καταγραφής των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και μας επέβαλε ως ποινή την απαγόρευση συμμετοχής στους προβλεπόμενους ευέλικτους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν προτίθενται να λάβουν υπόψη τις επισημάνσεις των Οικολογικών Οργανώσεων προκειμένου να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν τα επερχόμενα περιβαλλοντικά προβλήματα και οι δυσάρεστες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, η οποία απειλεί πρώτιστα την Κρήτη.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις