15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Αναπτυσσόμενη περιοχή» η«αναπτυγμένη» Αγιά Μαρίνα και άλλα ευτράπελα του νέου σχεδίου χωροταξικού για τον τουρισμό

Ημερομηνία:

“Παραφωνίες” Λανθασμένους χαρακτηρισμούς σε περιπτώσεις που εξόφθαλμα δεν ισχύουν περιλαμβάνει ο νέος χάρτης του σχεδίου αναθεώρησης του ειδικού πλαισίου χωραταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης.Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο χαρακτηρισμός της Αγίας Μαρίνας Χανίων ως «αναπτυσσόμενη περιοχή» ενώ με το υφιστάμενο πλαίσιο ήταν χαρακτηρισμένη σαν «αναπτυγμένη».

Επίσης παρατηρείται ότι το σύνολο των παραθαλάσσιων περιοχών της Κρήτης ομαδοποιείται σε δύο μόνο κατηγορίες (αναπτυσσόμενες – αναπτυγμένες), ενώ η κατηγορία «εναλλακτικού τουρισμού» έχει χωροθετηθεί μόνο στους ορεινούς όγκους, τροποποιώντας τον θεσμοθετημένο χάρτη, ο οποίος περιελάμβανε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές με δυνατότητα εναλλακτικού τουρισμού.

Είναι μερικά μόνο από τα “στραβά” του σχεδίου αναθεώρησης, τα οποία παρουσίασε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Κρήτης με θέμα «Έκφραση γνώμης επί της αναθεώρησης του υφιστάμενου Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (Ε.Π.Χ.Σ.Α.Α.Τ) για τον Τουρισμό και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) αυτού, που πραγματοποιείται από το ΥΠΕΚΑ

Η εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη περιλαμβάνει τις αστοχίες του νέου σχεδίου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ