20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Βγήκαν τα µαχαίρια» Επίθεση Βιρβιδάκη σε Άδωνι, και όχι µόνο, για τον ορισµό Δρούτσου στον ΕΟΠΥΥ Χανίων

Ημερομηνία:

Για κατάργηση της αξιοκρατίας και για κατάφωρη αδικία κάνει λόγο με ερώτηση του προς τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Βιρβιδάκης, με αφορμή την τοποθέτηση στη θέση του προϊσταμένου στον ΕΟΠΥΥ  Χανίων, του οδοντίατρου Σωτήρη Δρούτσου  όπως προ ήμερων είχε αποκαλύψει το zarpa.gr. Στην ερώτηση του, μέσω της οποίας ο κ. Βιρβιδάκης επιτίθεται στον Αδωνι Γεωργιαδη,  σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «προηγούμενος προϊστάμενος ιατρός και ο προσφάτως τοποθετηθείς οδοντίατρος διαθέτουν σαφώς ολιγότερα προσόντα από ιατρό εργαζόμενο στον ΕΟΠΥΥ  Χανιών ο οποίος υπήρξε προϊστάμενος της διεύθυνσης επί σειρά ετών στο παρελθόν.»

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη επίθεση του κ. Βιρβιδάκη δεν έχει ως μοναδικό αποδέκτη τον υπουργό υγείας, αλλά αποδέκτης εμμέσως αλλά σαφέστατα, είναι και άλλος βουλευτής από τα Χανιά, στον οποίο προφανώς αποδίδεται η τοποθέτηση στην συγκεκριμένη θέση του κ. Δρούτσου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ: κ.  ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ-ΆΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΘΕΜΑ:  « Τοποθέτηση προϊσταμένου στον ΕΟΠΥΥ  Χανίων »

Με την με Α.Π. Φ05/33956/οικ.25100/25-7-2013 απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ ανατέθηκαν καθήκοντα ελεγκτή και προϊσταμένου  της διεύθυνσης της Ν.Μ.Υ  ΕΟΠΥΥ  Χανίων σε οδοντίατρο. Η θέση παρέμενε κενή μετά την λήξη της τοποθέτησης του προϊστάμενου της διεύθυνσης στις 31-12-2012 και χρέη προϊσταμένου εκτελούσε γιατρός αναπληρωτής. Ο προηγούμενος προϊστάμενος ιατρός και ο προσφάτως τοποθετηθείς οδοντίατρος διαθέτουν σαφώς ολιγότερα προσόντα από ιατρό εργαζόμενο στον ΕΟΠΥΥ  Χανιών ο οποίος υπήρξε προϊστάμενος της διεύθυνσης επί σειρά ετών στο παρελθόν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1.Υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα στον ΕΟΠΥΥ Χανίων η οποία επιβάλλει την κατάργηση της αξιοκρατίας; Εάν ναι ποία είναι αυτή.

2.Εάν όχι σε ποιές συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύει να προβεί ο Υπουργός για την αποκατάσταση της κατάφορης αυτής αδικίας.»

zarpa.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...