15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Κανόνι» στις εφορίες – Μακραίνει ο κατάλογος όσων χρωστάνε – Εικόνα «κραχ» στα έσοδα του κράτους!

Ημερομηνία:

Παρά τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης ό,τι όλα βαίνουν καλώς και εντός των στόχων του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, οι συνέπειες της δυσβάσταχτης κρίσης αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα, βγάζοντας νοκ άουτ τους “φωστήρες” της λιτότητας.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, μέσα στο Φεβρουάριο το υπουργείο Οικονομικών είδε να καθίστανται ληξιπρόθεσμα 1,3 δισ. ευρώ, κυρίως από τη δεύτερη δόση του ΦΑΠ για το 2010 και από την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος για το 2012.

Αυτά προστίθενται στα 55,3 δισ. ευρώ των οφειλών έως τις 31/12/2012, εκ των οποίων οι Εφορίες κατάφεραν να εισπράξουν τον περασμένο μήνα μόλις 432 εκατ. ευρώ.

Ως ωρολογιακή βόμβα για τα έσοδα χαρακτηρίζεται το σταθερά υψηλό ποσοστό των επαγγελματιών και επιχειρήσεων, που δεν αποδίδουν ΦΠΑ παρά τις οχλήσεις των εφοριών.

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, το 20% των υπόχρεων ΦΠΑ, δηλαδή περίπου 215 χιλιάδες φορολογούμενοι, δεν υπέβαλαν περιοδική δήλωση ούτε απέδωσαν τον αναλογούντα φόρο!

Τη διαπραγματευτική θέση του οικονομικού επιτελείου επιβαρύνει και η προφανής αδυναμία των ελεγκτικών υπηρεσιών να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Τρόικα, καθώς παρά τη σχετική βελτίωση σε σχέση με τις «επιδόσεις» του Ιανουαρίου, η εικόνα του «κραχ» διατηρήθηκε και τον Φεβρουάριο, ενισχύοντας τα επιχειρήματα της Τρόικα που απαιτεί την πλήρη αυτονόμηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Με τη συμπλήρωση του 2μηνου ολοκληρώθηκαν μόλις 18 τακτικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις, όταν ο στόχος του 6μηνου είναι 330 και άλλοι 85 προσωρινοί έλεγχοι όταν ο στόχος του 6μηνου είναι 350, ενώ όσον αφορά στους αυτοαπασχολούμενους και στα άτομα μεγάλου πλούτου ολοκληρώθηκαν 58 έλεγχοι, όταν ο στόχος του 6μηνου είναι 1.200!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...