21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Κεραυνοί» παπά-Ανδρέα κατά Γερμανών στη λειτουργία για τους άνδρες στ’ Ανώγεια

Ημερομηνία:

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε χθες στον ιερό ναό του Αϊ Γιώργη, στην λειτουργία για τους άνδρες που πραγματοποιεί κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ο παπα- Ανδρέας. Δεκάδες πιστοί βρέθηκαν στο ναό για να εκκλησιαστούν και στη συνέχεια για να κοινωνήσουν. Στο κήρυγμα του ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και εξαπέλυσε πυρά κατά των Γερμανών και του Βερολίνου για την «πολεμική» τους στάση απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι  «αυτή την ώρα πάλι, μετά από τόσα χρόνια από το ’41 ξανασυμβαίνει η ίδια διαδικασία όπου οι Γερμανοί έρχονται με μια άλλη πολεμική εξάρτηση, με την υπεροικονομική ισχύ, ξεχνώντας ότι σ’ αυτόν τον τόπο είναι η αληθινή ορθόδοξη θρησκεία, την οποία θέλουν να καταστρέψουν, να μην υπάρχει γιατί τους ελέγχει και την ίδια στιγμή θέλουν να καταστρέψουν και τον ίδιο τον πολιτισμό, τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ, τον αρχαίο, τον Βυζαντινό που κράτησε τα στίφη των βαρβάρων αιώνες χίλιους εκατό, για να μπορέσουν  να επιβιώσει η Ευρώπη.»

 

 Ολόκληρο το κήρυγμα του παπα Ανδρέα έχει ως εξής:

«Η ΕΛΛΑΔΑ  πια οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν ξέρουμε αν είναι με γκιλοτίνα ή με Καλάσνικοφ ή ακόμα αν θα είναι με εκτέλεση πυρηνικών όπλων. Ένα είναι βέβαιο ότι η ΕΛΛΑΔΑ πεθαίνει από την αδηφαγία της Γερμανικής μαύρης ψυχής, γιατί υπάρχουν και αμέτρητες λευκές ψυχές, καθαρές στο γερμανικό χώρο, που δυστυχώς όμως, συνεχώς και αδιαλείπτως παραπλανούνται από τους μαύρους δαίμονες του κακού.

Αυτοί οι δαίμονες του κακού ενσαρκώνονται τώρα στην απέραντη απληστία της νέας Γερμανίας η οποία όταν είχε καταστραφεί από το δεύτερο συγκλονιστικό ατόπημα που έκανε να δολοφονήσει εκατομμύρια ανθρώπους   για να κερδίσει τον ζωτικό της χώρο, στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο, δε συνήλθε αλλά διακατέχεται τόσο από τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο όσο και από τις προηγούμενες εποχές και ιδιαίτερα μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο, από το σύνδρομο της διαρκούς επιθετικότητας, της διαρκούς κατακτητικότητας και της  διαρκούς απληστίας για να κερδίσει τι

Να κερδίσει το νέο πλούτο; να κερδίσει τον έλεγχο το γεωπολιτικό; να κερδίσει την υπερεξουσία του κόσμου; Αυτά όμως οδηγούν στην αυτοκαταστροφή και αυτή την ώρα όσο κι αν νομίζει η Γερμανική πολιτική ανευθυνότητα  ότι μπορεί να ξαναπαίξει το παιχνίδι του Χίτλερ για να κερδίσει τη νέα μάχη της οικονομικής κατάκτησης  μιας που στο Β’  παγκόσμιο πόλεμο και στον πρώτο δε κατάφερε παρά τις θυσίες που συντελέστηκαν από τους πρόμαχους της ελευθερίας των εθνών , που έδωσαν  τη μάχη εναντίον του Γερμανικού ολοκληρωτισμού , να δώσουν το αποτέλεσμα της δικιάς τους νίκης. Νίκησε και πάλι η ελευθερία, νίκησε το ελεύθερο φρόνημα των ανθρώπων και μέσα σε αυτή την αγωνία για την ελευθερία και τη διαφύλαξη της που δεν αποτέλεσε ποτέ για τους ελεύθερους λαούς  κενόν λόγο αλλά λόγο πλέον βιωματικής ζωής των ελευθερόθωρων   ανθρώπων , όπως είναι οι Έλληνες, όπως είναι οι Κρήτες, που δώσανε τις μάχες κυρίως στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο και συνέτριψαν τα υπερόπλα του χιτλερισμού.

Αυτή την ώρα επανέρχονται με μια άλλη μορφή, κατευθυνόμενοι από το ανεξέλεγκτο σύνδρομο της υπερκυριαρχίας  τους, της διασφάλισής τους, του τρόμου τους για να μη ξαναβρεθούν πάλι σε δυσκολία, την οποία εβρέθηκαν όταν νικήθηκαν και στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Στο δεύτερο κυρίως τους βοήθησε η Αμερική με μια γενναία βοήθεια για να μπορέσουν να ανασυγκροτηθούν.

Και αυτοί ανασυγκροτήθηκαν, αλλά ξέχασαν αυτή τη βοήθεια και αυτή την ώρα που εκυριάρχησαν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να ξαναδείξουν τον κακό εαυτό τους, ξεχνώντας τη βοήθεια ελευθερόφρονας χώρας όπως είναι η Αμερική τότε που τους έσωσε, όπως και άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς και  βοήθησε και τον Ελληνικό λαό, με τα δύο μεγάλα σχέδια τότε του Μάρσαλ και του Τρούμαν, ξέχασε αυτή την ιστορία και ξαναγύρισε πάλι στην δραματική κατάσταση της επιθετικότητας, για να κερδίσει τώρα την οικονομία του κόσμου, την μάχη ενός πολέμου τον οποίο άρχισε κυρίως μετά την συνένωση της Γερμανίας, ενώ τον είχε από την αρχή στο νου της, να ξαναποδείξει στην ανθρωπότητα ότι είναι ισχυρός λαός και ξαναγεννήθηκε. Αν έλειπαν όμως οι βοήθειες των ελευθεροφρόνων κρατών δεν θα γινότανε ούτε αυτή η επιτυχία ότι και αν έκαναν. Ξεχνώντας λοιπόν αυτή την βοήθεια, ξανακυλάει στην απόγνωση ολόκληρο τον κόσμο, ολόκληρη την Ευρώπη, την οποία θέλησαν να την εκμεταλλευτούν.

Συμπίπτει αυτή την στιγμή να βρισκόμαστε στις μέρες της μεγάλης Σαρακοστής. Να βρισκόμαστε πλέον στην θεία δοκιμασία των Παθών του Χριστού. Τα Πάθη του Χριστού κατά την ορθόδοξη άποψη και αντίληψη, αποτελούν την έκφραση διά των Πατέρων και Αγίων και των θυσιασθέντων γι’ αυτή την πίστη, την καθαρή πίστη της ορθοδοξίας, αποτελούν την μεγαλύτερη κατάθεση στο Χριστιανισμό, ο οποίος βάλλεται και ο οποίος έχει καταστρέψει όλη τη Χριστιανική ενότητα μετά το μέγα Σχίσμα. Γ

ιατί ο καθολικισμός θέλησε από την αρχή να έχει μια λογικοκρατία στη πίστη, ενώ η πίστη είναι η πίστη των ανθρώπων των απλών, η πίστη των θυσιασθέντων μαρτύρων, του νέφους των μαρτύρων, οι οποίοι στην Ανατολή ολόκληρη που γεννήθηκε ο Χριστιανισμός, όχι στην Αυτοκρατορία όσο και αν την αναγνώρισε τη θρησκεία για πολλούς ο Μέγας Κωνσταντίνος, έφθασαν στο σημείο να οδηγηθούν στο Σχίσμα. Αυτό το Σχίσμα, ανέδειξε πάλι την πρόκληση της υπερεξουσιαστικότητας στο χώρο της θυσίας  του ίδιου του Χριστού.

Αυτή την ώρα λοιπόν πάλι δοκιμαζόμαστε, όπως δοκιμαστήκαμε στις εορτές περίπου του Πάσχα του Απρίλη του 1941, τότε πάλι που η Γερμανική μπότα εισέβαλε στην ΕΛΛΑΔΑ και την κατέκτησε, για να περάσουμε 4 χρόνια μακράς δοκιμασίας, θυσιών, εκατομβών και άλλων πλέον καταστροφών εις την χώρα μας.

Αυτή την ώρα πάλι, μετά από τόσα χρόνια από το ’41 ξανασυμβαίνει η ίδια διαδικασία όπου οι Γερμανοί έρχονται με μια άλλη πολεμική εξάρτηση, με την υπεροικονομική ισχύ, ξεχνώντας ότι σ’ αυτόν τον τόπο είναι η αληθινή ορθόδοξη θρησκεία, την οποία θέλουν να καταστρέψουν, να μην υπάρχει γιατί τους ελέγχει και την ίδια στιγμή θέλουν να καταστρέψουν και τον ίδιο τον πολιτισμό, τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ, τον αρχαίο, τον Βυζαντινό που κράτησε τα στίφη των βαρβάρων αιώνες χίλιους εκατό, για να μπορέσουν  να επιβιώσει η Ευρώπη. Διότι, αν δε πρότασσε το Βυζάντιο τα στήθη και αν οι Αρχαίοι Έλληνες , από τότε, από τις μάχες του Μαραθώνα έως της Σαλαμίνας έως τις Πλαταιές, δεν έδιναν τη μάχη να συγκρατήσουν τα βάρβαρα έθνη, Ευρώπη δεν θα υπήρχε. Ξεχνώντας λοιπόν όλες αυτές τις μέγιστες θυσίες του πρώτου του Αρχαίου του Δυτικού πολιτισμού, τον οποίο τον πήραν και τον κακοποίησαν, ακόμα και την δημοκρατία την ίδια, έως το Βυζαντινό πολιτισμό, της μεγάλης ορθοδοξίας.

Αυτή την ώρα οδηγούν πάλι την Ευρώπη στην καταστροφή, την ΕΛΛΑΔΑ στην εκμηδένιση και την πίστη μας στη μεγάλη δοκιμασία. Πάλι η ΕΛΛΑΔΑ υψώνεται στο σταυρό μαζί με το Χριστό, γεμάτη ιδρώτα στο μέτωπο και γεμάτη δάκρυα και αίμα να τρέχει από τις πλευρές της. Καλείται ο Ελληνικός λαός, ο ορθόδοξος λαός, να σηκώσει ψηλά την πίστη του και να προμαχήσει γι’ αυτή τη μεγάλη αγιότητα την οποία θέλουν να εκμηδενίσουνε.

"google ad"

Εμείς εδώ απάνω στα ψηλά βουνά, απάνω στο μεγάλο σύμβολο της Κρήτης , τον Ψηλορείτη, εμείς  πρώτοι θα δώσουμε το παράδειγμα, οι άνδρες τούτου του τόπου, να ξαναυπάρξει η ελευθερία, να ξαναυπάρξει προμάχηση, να ξαναυπάρξει αποδίωξη όλων αυτών ων εχθρών και των πολεμίων, οι οποίοι έρχονται δήθεν ως φίλοι, για να καταλάβουν την ψυχή μας και να την πουλήσουν στο σκότος. Όχι, εμείς θα υποδεχτούμε το πάθος του κυρίου και το πάθος το δικό μας και την ίδια στιγμή θα προσδοκούμε το Άγιο φως της Ανάστασης.

Γιατί η ΕΛΛΑΔΑ είναι πάντοτε η προνομιούχος χώρα που κρατάει το Άγιο φως για να το καταλάμψει σ’ ολόκληρη τη χριστιανοσύνη, να αποκαθαρθεί από τα αμαρτήματα και τα εγκλήματα του Παπισμού και του Δυτικού εκμεταλλευτικού  χριστιανισμού και να ξαναβρεθεί ο δρόμος της αληθινής πίστης και του αληθινού πολιτισμού, τον οποίο εξέφρασε τρεις χιλιάδες χρόνια, ο Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός, η Ορθοδοξία, το Βυζάντιο και ο νέος Ελληνικός πολιτισμός.

Θέλουν να μας καταστρέψουν, θέλουν να μας εκμηδενίσουν, θέλουν να ελέγξουν  τα πάντα. Από τις τράπεζές μας μέχρι όλα. Δεν είναι ικανοί. Η ψυχή των Κρητών και η ψυχή των ΕΛΛΗΝΩΝ αίρεται πάλι, στο πεδίο το υψηλών της μεγάλης αγωνιστικότητας, την ψυχή μας δεν θα την παραδώσουμε ποτέ, παρά μόνο στον Άγιο Ιησού Χριστό τον σταυρωθέντα και αναστάντα.

Θα έπρεπε   να ξαναθυμίσουμε,  στην   Μέρκελ και στον Σόϊμπλε,  εμπαθείς μισέλληνες και οι δύο κάποιους αιώνιους ύμνους  για την Ελλάδα από κορυφαίους συμπατριώτες  τους

-Γιόχαν Γκαίτε (ο μεγαλύτερος ποιητής της Γερμανίας): «Οι Έλληνες είναι συγγενείς μου, είναι δάσκαλοί μου, τους θαυμάζω σαν άφθαρτες διάνοιες»!…

-Φρήντριχ Σίλλερ (διάσημος Γερμανός ποιητής και δραματικός συγγραφέας): « Έλληνα, όπου και αν γυρίσω τη σκέψη μου, μπροστά μου σε βλέπω, ό,τι και αν αναζητώ μπροστάρης είσαι εσύ και αξεπέραστος»!…

– Βίλελμ Μύλλερ (εξ ίσου μεγάλος Γερμανός ποιητής):  «Χωρίς  την ελευθερία τι θα ήσουνα, ώ Ελλάδα, χωρίς εσένα, Ελλάδα, τι θα ήταν ο κόσμος!…

-Τόμας Μαν (διάσημος Γερμανός συγγραφέας, με Νόμπελ):  «Κι’ αν τύχει το σύμβολο της ελευθερίας που είναι οι Θερμοπύλες να ξαναγίνει πράξη στον ίδιο αυτό τόπο, πάλι οι Έλληνες θα είναι οι νικητές!..»

-Ότο Μπίσμαρκ (αρχικαγκελάριος της Γερμανίας, 1890):  «Αν οι Έλληνες δεν πολεμούσαν μεταξύ τους  θα κατακτούσαν τον κόσμο!..».

-Καρλ Μαρξ (ο Γερμανός θεμελιωτής του κομμουνισμού):  «Οι αξίες  του ελληνικού πολιτισμού παραμένουν ακόμη σαν κανόνες και άφθαρτα πρότυπα»!…

-Φρειδερίκος Ένγκελς (Συνιδρυτής του κομμουνισμού με τον Μαρξ ):  «Οι Έλληνες είναι ένας λαός που τα πολύπλευρα χαρίσματά του εξασφάλισαν μια τέτοια θέση στην ιστορία που κανένας λαός να μην  μπορεί να τους τη διεκδικήσει!..»

-Φρίντριχ Νίτσε (Μέγας Γερμανός φιλόσοφος και ποιητής):  «Ο κόσμος είναι σκοτεινός, όμως αρκεί να παρεμβάλουμε ένα κομμάτι ελληνικής ζωής για να φωτιστεί αμέσως άπλετα!»…

Η ιστορία θυμάται και διδάσκει. Ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος που ξεκίνησαν οι παρανοϊκοί αφέντες του Βερολίνου σίγουρα θα έχει το τέλος των δύο άλλων. Αυτό είναι βέβαιο και η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα αλλάξει και πάλι την πορεία του…»

anogi.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...