22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Μπλόκο» από την Κομισιόν σε πρόγραμμα για 400.000 ανέργους στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Στον «αέρα» είναι το πρόγραμμα για την απασχόληση 400.000 ανέργων στην Ελλάδα, εξαιτίας ενστάσεων που προβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρόκειται για πλάνο που αφορούσε τις οικογένειες που δεν έχουν εργαζόμενα μέλη, το οποίο είχε εγκρίνει η Τρόικα, αλλά το «μπλοκάρει» η Κομισιόν.Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», το συγκεκριμένο πρόγραμμα που είχαν καταρτίσει το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, προέβλεπε την επιδότηση απασχόλησης σε κοινωφελή έργα έως 400.000 ανέργων. Στο πρόγραμμα θα υπήρχε η κάλυψη του μισθολογικού κόστους – 490 ευρώ για τους άνεργους άνω των 25 ετών ή 427 ευρώ για τους νεότερους- ενώ παράλληλα θα καλύπτονταν και οι ασφαλιστικές εισφορές, τόσο του εργοδότη όσο και του εργαζόμενου.

Το πρόγραμμα έχει θεσμοθετηθεί με νόμο και έχει αποσπάσει την έγκριση της τρόικας, αλλά απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως μη συμβατό με τους Κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Αυτή η στάση επισημοποιήθηκε και στη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τον γενικό διευθυντή της διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Κομισιόν, κ. Ρισέλ.

Ο τελευταίος προειδοποίησε πως η Κομισιόν θα απαιτήσει τα χρήματα πίσω σε περίπτωση που χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το βασικό επιχείρημα για αυτή τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αντίκειται στους κανονισμούς για τη χρήση των πόρων μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, το οποίο δεν χρηματοδοτεί «κοινωφελείς δράσεις».
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...