20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Πράσινο φως» στο δήμο Χανίων για τη δημοπράτηση του έργου της αναβάθμισης του εξοπλισμού της ΙΛΑΕΚ

Ημερομηνία:

Την έγκριση της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης έλαβε ο Δήμος Χανίων προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για εκσυγχρονισμό και λειτουργία των κτισμάτων στέγασης της Ιστορικής, Λαογραφικής, Αρχαιολογικής Εταιρείας Κρήτης (ΙΛΑΕΚ)» συνολικού προϋπολογισμού 33.025,50 € (με ΦΠΑ) το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου». Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το νέο Δ.Σ. της ΙΛΑΕΚ – το οποίο προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 17ης Απριλίου 2013 – τα μέλη του οποίου συνεχάρη για την εκλογή τους τονίζοντας τους παράλληλα ότι «η Δημοτική Αρχή Χανίων είναι αρωγός στο έργο και στις προσπάθειες της ΙΛΑΕΚ για την ανάδειξη της ιστορίας, της αρχαιολογίας και του πολιτισμού των Χανίων και της Κρήτης και στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και η προμήθεια και εγκατάσταση από πλευράς Δήμου Χανίων του αναγκαίου εξοπλισμού που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας».

Όπως μάλιστα ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων «μέσω της συγκεκριμένης δράσης ο Δήμος αποσκοπεί στην κάλυψη αναγκών της Ι.Λ.Α.Ε.Κ. για την καλύτερη λειτουργία της και την ανάδειξη της σημαντικότατης βιβλιοθήκης και λαογραφικής συλλογής της» προσθέτοντας ότι «η ΙΛΑΕΚ, από τη μέχρι σήμερα δράση της, είναι βέβαιο ότι θα αξιοποιήσει στο μέγιστο τον εξοπλισμό τον οποίο θα προμηθευτούμε ως Δήμος μέσω του ΕΣΠΑ, για να αναβαθμίσει την ποιότητα και το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών της συντελώντας στη διαφύλαξη και ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας».

Επίσης, όπως επεσήμανε ο κ. Σκουλάκης, βρίσκονται  στο στάδιο της ολοκλήρωσης οι εργασίες επισκευής – επανάχρησης των δημοτικών κτιρίων της Πλατείας του Αγ. Τίτου, για την στέγαση της ΙΛΑΕΚ.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα “ΘΗΣΕΑΣ”, με προϋπολογισμό 150.000  €, ενώ τις εργασίες εκτελεί η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, μετά από Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη με τον Δήμο Χανίων. Το δε χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσής του είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013.

Από την πλευρά της ΙΛΑΕΚ, ο νέος πρόεδρος κ. Γεώργιος Κουρμούλης, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Χανίων για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του σημειώνοντας ότι «με το νέο διατιθέμενο εξοπλισμό θα δημιουργηθούν σύγχρονες υποδομές για τις δραστηριότητες της Εταιρείας, ώστε τα εκθέματα της ΙΛΑΕΚ να είναι προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο και ο χώρος να διαθέτει τα πλέον σύγχρονα μέσα προστασίας τόσο των εκθεμάτων όσο και των επισκεπτών».

Η δημοπράτηση του έργου από πλευράς Δήμου Χανίων θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και στον εξοπλισμό που θα αποκτηθεί περιλαμβάνονται: 1) έπιπλα 2) ηλεκτρονικός εξοπλισμός 3) αφυγραντήρες-κλιματιστικά 4) συστήματα ασφαλείας και 5) πυροσβεστήρες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...