14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Στέρεψε» από αίμα η Κρήτη

Ημερομηνία:

Συναγερμός έχει σημάνει στα νοσοκομεία της Κρήτης που για ακόμα μια φορά αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε αποθέματα αίματος. Εκτός από τις συνηθισμένες για την καλοκαιρινή περίοδο ανάγκες, η σημαντική αύξηση της  τουριστικής κίνησης και των περιστατικών που προκύπτουν έχει επιδεινώσει την κατάσταση, με αποτέλεσμα να έχουν εξαντληθεί οι διαθέσιμες φιάλες αίματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει «στεγνώσει» η τράπεζα αίματος στην Κρήτη. Η αλματώδης αύξηση της τουριστικής κίνησης φαίνεται ότι έπιασε απροετοίμαστες τις υπηρεσίες αφού αυξήθηκαν τα περιστατικά στα νοσοκομεία του νησιού οπού χρίζουν μετάγγισης αίματος.
Παράλληλα η διακίνηση αποθεμάτων αίματος πανελλαδικά αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Την κατάσταση έχει επιδεινώσει το γεγονός ότι αρκετές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας έχουν αποκλειστεί από τις αιμοδοσίες υπό το φόβο της μετάδοσης του ιού του Νείλου.
Υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου προκειμένου να συγκεντρωθούν επαρκή αποθέματα ανακοινώνονται έκτακτες αιμοδοσίες με τους εθελοντές και τους πολίτες να καλούνται άμεσα να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ