24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

«Στη Βουλή η απόλυση εργαζομένων του ΙΚΑ επιτυχόντων ΑΣΕΠ στο διαγωνισμό 9Κ/2008»

Ημερομηνία:

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε δημοσιεύματα που αφορούν τις απολύσεις υπαλλήλων του ΙΚΑ και σχετικό έγγραφο του ΙΚΑ με θέμα «Αποχώρηση από την Υπηρεσία του Ιδρύματος σε συμμόρφωση με τις υπ’ αριθμ. Α2303/12, Α2313/12 ακυρωτικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (Ακυρωτική Διαδικασία).

Την έξοδο και, μάλιστα, με συνοπτικές διαδικασίες βλέπουν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ στην Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι μετά την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, μετατάχθηκαν στο ΙΚΑ. Οι 13 εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Ηρακλείου – 8 στο περιφερειακό τμήμα, 2 στη Χερσόνησο, 2 στη Ν. Αλικαρνασσό και ένας στην Ιεράπετρα και συνολικά 500 σε όλη την Ελλάδα – που εδώ και δύο μήνες διεκδικούν τη δουλειά που κατέκτησαν μέσω του ΑΣΕΠ και για την οποία είχαν λάβει καθησυχαστικές πολιτικές διαβεβαιώσεις μετά τις κινητοποιήσεις στις αρχές Δεκεμβρίου του 2012, έλαβαν σήμερα τις απολύσεις τους  μέσω e-mail. (σ.σ. πριν λίγες ημέρες οι διοικητικοί προϊστάμενοι είχαν λάβει εξώδικα για τη διατήρηση των 13 στα πόστα τους.)

Η Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού από την Αθήνα κοινοποίησε στους εργαζόμενους την απόλυση τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Σύμφωνα με το άρθρο 95 του Συντάγματος, περί συμμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης επί των δικαστικών αποφάσεων, καλείστε από 6 Φεβρουαρίου 2013 να αποχωρήσετε από την υπηρεσία”.

Η πρόεδρος των εργαζομένων ΙΚΑ Ηρακλείου τόνισε το πόσο απαραίτητοι είναι οι εργαζόμενοι για να “βγαίνει” η δουλειά στο ΙΚΑ, παραθέτοντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα του Κέντρου πληρωμής Συντάξεων, όπου ως προχθές εργάζονταν 7 άτομα. Τρία άτομα παραιτήθηκαν λόγω συνταξιοδότησης, ενώ απέμειναν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι δύο ανήκουν στην κατηγορία των εργαζομένων “σε κίνδυνο”.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ κατέρχονται σε απεργία, με τους ασφαλισμένους να μην μπορούν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους, στις διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Στην Αναφορά ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

«Συνάντηση Νότη Μαριά με τον Ιρλανδό Πρέσβη»

Στο πλαίσιο της Ιρλανδικής Προεδρίας της ΕΕ ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ιρλανδίας βουλευτής Ηρακλείου κ. Νότη Μαριάς συναντήθηκε σήμερα 8/2/2013 στη Βουλή με τον Πρέσβη της Ιρλανδίας στη Ελλάδα κ. Charles Sheehan και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ιδίως την ανάπτυξη των Διμερών Κοινοβουλευτικών σχέσεων Ελλάδας – Ιρλανδίας σε επίπεδο Ομάδων Φιλίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...