22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Άθλια η κατάσταση στην εθνική οδό από Κολυμπάρι έως Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Καλό είναι να κατηγορούμε τους οδηγούς για την κακή οδηγική συμπεριφορά τους όμως συγχρόνως οφείλουμε να επισημαίνουμε τις τριτοκοσμική κατάσταση στην ποιότητα του οδικού δικτύου στο νησί.

Στην εθνική οδό από το Κολυμπάρι έως το Ρέθυμνο υπάρχουν σημεία όπου ενώ υπάρχουν στύλοι φωτισμού εδώ και χρόνια δεν έχουν αλλαχθεί οι λάμπες (!)

Πολλά τα σημεία όπου υπάρχουν επικίνδυνες μεγάλες λακούβες. Υπάρχουν εδώ και χρόνια και ουδείς συγκινείται να προχωρήσει σε βασικές εργασίες.

Οι διαγραμμίσεις είναι σβησμένες σε πολλά σημεία του εθνικού δικτύου. Λαμβάνοντας υπόψη και τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσονται, ο κίνδυνος από το ξεθώριασμά τους είναι πολύ σημαντικό.

Πινακίδες είναι καλυμμένες από φυτά ή θάμνους που έχουν μεγαλώσει και δεν έχουν κλαδευτεί.

Ανά σημεία έχουν πέσει χώματα ή βράχοι δίχως εδώ και μήνες, ήδη από τον προηγούμενο χειμώνα να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Το κόστος για όλες αυτές τις βασικές εργασίες δεν είναι μεγάλο ομως θα βελτιώσει αισθητά την κατάσταση του οδικού δικτύου και θα συντελέσει στη βελτίωση των συνθηκών οδήγησης.

Εμείς αναρωτιόμαστε γιατί θα πρέπει να τα γράφουμε κάθε χρόνο και η κρατική μηχανή να μη λειτουργεί, σε αυτό το πολύ βασικό επίπεδο, αποτελεσματικά.

Δε χρειάζεται να έχουμε νεκρούς, όπως με τους δύο νέους ανθρώπους στα Κουνουπιδιανά,  για να κινητοποιείται το κράτος.

Αυτό που θέλει ο πολίτης είναι λιγότερα δελτία τύπου και δημόσιες σχέσεις και περισσότερο ουσιαστικό έργο για τη βελτίωση της καθημερινότητάς του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ