20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Άμεση κινητοποίηση /ενεργοποίηση των Δήμων & Περιφερειών για τις κυβερνητικές συμφωνίες για τα κοιτάσματα

Ημερομηνία:

Όπως αναφέραμε και σε χθεσινό δημοσίευμά μας η εταιρεία Petroleum Geo Services που διεξήγαγε τις έρευνες με το σκάφος Nordic Explorer σε μία θαλάσσια έκταση που φθάνει τα 225.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα μετέφερε μέσω των επιστημόνων της στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ε. Λιβιεράτο τις πρώτες ενδείξεις για ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Πλέον προκύπτει ξεκάθαρα πώς το Ιόνιο και η Κρήτη διαθέτουν τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Μάλιστα οι επιστήμονες της PGO θεωρούν ότι η επεξεργασία των λεγόμενων «επιλεγμένων γραμμών» δίδει αντιπροσωπευτικά δείγματα των κοιτασμάτων. Τα αποτελέσματα έχουν ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον εταιρειών κολοσσών στον πετρελαϊκό χώρο, όπως η γαλλική Total και η
αμερικανική Exxon Mobil, οι οποίες βρίσκονται σε συζητήσεις με τους Νορβηγούς για να αγοράσουν τα σεισμικά δεδομένα (για λεπτομέρειες αναζητείστε παλαιότερα δημοσιεύματά μας στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ).
Με δεδομένα:
την επίσκεψη της κ. Μέρκελ, του κ. Ολάντ (και τα «χαμόγελα» που τις ακολούθησαν),
το «πήγαιν’ έλα» της τρόικας και την συνεχώς αυξανόμενη πίεση, την ευκολία με την οποία η τρικομματική κυβέρνηση αποδέχεται τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, την «τρύπα» των δημοσίων εσόδων που όλο και πιο πολύ μεγαλώνει –βάσει των τελευταίων στοιχείων-, τη δήλωση στο ΣΚΑΙ του καθηγητή κ. Φώσκολου περί τιτλοποιήσεων των κοιτασμάτων μας («Νομίζω πως το έκανε ήδη ο πρωθυπουργός ο Σαμαράς. Για αυτό τον περασμένο Αύγουστο είδατε την διαφοροποίηση της συμπεριφοράς της Γερμανίας προς την Ελλάδα πριν ακόμη πάρει τα αποτελέσματα της PGS». http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iroESxWIcZM),
τη δεινή θέση της χώρας μας και το χειροπόδαρο «δέσιμο» που μας έχουν κάνει ΔΝΤ και Ε.Ε. με τα μνημόνια το πιο πιθανό είναι οι διευθυντές της τρόικας να επιχειρήσουν να δεσμεύσουν τα κοιτάσματά μας –με ή χωρίς δήμευση καταθέσεων-. Ας μην ξεχνάμε πως στο μνημόνιο που έχουν εγχειρήσει στην Κύπρο προβλέπεται η σύσταση ειδικού ταμείου στο οποίο θα καταλήγουν τα έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Έτσι θα τα ελέγχουν πλήρως.
Ας δείξουν άμεσο ενδιαφέρον και ας μεριμνήσουν από κοινού οι κατά τόπους Τοπικές Αυτοδιοικήσεις -Δήμοι και Περιφέρειες- (Ιόνια, Δ. Ελλάδα και Κρήτη) να πληροφορηθούν λεπτομερώς τα περί σχεδίων εκμετάλλευσης πριν είναι αργά.
Εφημερίδα των Κεφαλλήνων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...