14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Άνοιγμα δραστηριοτήτων μόνο για εμβολιασμένους εξετάζει η κυβέρνηση – Δημιουργούνται πολίτες δύο κατηγοριών;

Ημερομηνία:

Το ενδεχόμενο ανοίγματος περισσοτέρων δραστηριοτήτων το επόμενο διάστημα, αλλά μόνο για εμβολιασμένους πολίτες, φαίνεται ότι εξετάζει η κυβέρνηση.

Καθώς, η εμβολιαστική διαδικασία στην χώρα μας φαίνεται να ανεβάζει στροφές, το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι ένα τέτοιο μέτρο ενδεχομένως θα αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι συμπολιτών μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Άλλωστε το μήνυμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού και της καλοκαιρινής περιόδου, είναι ότι η Ελλάδα έχει αφήσει για τα καλά πίσω της το lockdown και τους πολλούς υγειονομικούς περιορισμούς και πώς επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

Στόχος η αναζωογόνηση της οικονομίας και της αγοράς.

Η αρχή λοιπόν φαίνεται πως θα γίνει με τα γυμναστήρια. Όπως έκανε ήδη γνωστό από χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο συγκεκριμένος κλάδος, ο οποίος είναι αυτός που ίσως έχει χτυπηθεί περισσότερο από κάθε άλλον από την πανδημία, εκτός της οικονομικής στήριξης που θα λάβει το επόμενο διάστημα, αναμένεται και να επανεκκινήσει την δραστηριότητά του εντός του μήνα.

Ο Α. Γεωργιάδης έθεσε ως πιθανή ημερομηνία την 17η Μαΐου.

Ο σχεδιασμός για τα γυμναστήρια πάντως, αποτελεί «οδηγό» και για περισσότερες δραστηριότητες.

Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα οι επιστήμονες αναμένεται να συζητήσουν το ενδεχόμενο περαιτέρω απελευθέρωσης δραστηριοτήτων όπως δεξιώσεις, συναυλίες, ακόμα και λειτουργία της διασκέδασης σε εσωτερικούς χώρους, οι οποίες θα ανοίξουν μόνο για όσους έχουν είτε πλήρως εμβολιαστεί είτε έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου από την οποία έχει μεσολαβήσει διάστημα περισσότερο των δύο εβδομάδων προκειμένου να έχει αναπτύξει ο οργανισμός τα απαραίτητα επίπεδα ανοσίας.

Βεβαίως, υπάρχουν και εκείνοι που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς εμμέσως δημιουργούνται πολίτες δύο ταχυτήτων και καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Κάτι που συνταγματικά δεν μπορεί να γίνει…

Το σίγουρο είναι πως μέσα στην εβδομάδα θα παρθούν και οι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα πάνε τα πράγματα το επόμενο διάστημα.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...