17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών για να προστατεύσουν χασισοφυτεία 1000 δενδρυλλίων σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και χασισοκαλλιεργητών με συνέπεια τον τραυματισμό ενός ατόμου και εντοπισμός χασισοφυτείας ‘μαμούθ” ήταν ο απολογισμός συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο.
Η αιματηρή συμπλοκή είχε ως θύμα έναν 35χρονο, υπήκοο Αλβανίας ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου εκτός κινδύνου.

Τα πυρά των δραστών και η σύλληψή τους

Το σκηνικό του άγριου επεισοδίου στήθηκε σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Αμαρίου, όπου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, και κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 35 και 22 ετών, υπήκοοι Αλβανίας, για καλλιέργεια μεγάλης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων των περιοχών του Νομού Ρεθύμνου, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, σε περιοχές του παραπάνω Δήμου, όπου συμμετείχαν, αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε δύσβατη – δασώδη αγροτική περιοχή του παραπάνω Δήμου, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος (φυτεία) καθώς επίσης και αυτοσχέδιο κατάλυμα, όπου εντός αυτού εντοπίστηκαν οι δύο συλληφθέντες.

Κατά την προσπάθεια ακινητοποίησης των ανωτέρω δραστών, ο 35χρονος προέταξε περίστροφο κατά των αστυνομικών και αποπειράθηκε να τους πυροβολήσει, με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Η κίνηση του έγινε αντιληπτή από αστυνομικό, ο οποίος για να αποτρέψει τα πυρά, προέβη σε βολή ακινητοποίησης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στον αριστερό μηρό.

Ο 35χρόνος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Από την αυτοψία στο χώρο της φυτείας, η οποία καλλιεργούντο σε τρία επίπεδα, βρέθηκαν πάνω από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 4 μέτρα τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται .

Επιπλέον, στον αυτοσχέδιο χώρο, όπου εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα εξάσφαιρο περίστροφο διαμετρήματος 357 MAGNUM, το οποίο ήταν πλήρες φυσιγγίων, δεκατέσσερα (14) φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος, τρία (3) κινητά τηλέφωνα και δύο (2) αλβανικές σημαίες.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν αύριο (στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...