20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Άνοιξε τις πύλες της στην Αθήνα η έκθεση αγροτικών ποιοτικών προϊόντων “Αγροτικός Αύγουστος 2014”

Ημερομηνία:

“Η καρδιά της Κρήτης θα χτυπά έως και την Κυριακή εδώ στην Αθήνα, φέρνοντας κοντά σας τα χρώματα και τα αρώματα, τις ξεχωριστές γεύσεις του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού μας. Η έκθεσή μας αποτελεί γιορτή της Κρητικής γης, ένα φεστιβάλ γεύσεων, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια μπορεί, έχει τη θέληση και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο”. Με την επισήμανση αυτή ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, καλωσόρισε όλους όσους παρευρέθηκαν στα εγκαίνια τηςέκθεσης Κρητικών Αγροτικών Προϊόντων Ποιότητας, με την επωνυμία “Αγροτικός Αύγουστος 2014”, που άνοιξε τις πύλες της χθες, Τετάρτη 22/10/2014, στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

“Οι εκδηλώσεις μας κάθε χρόνο έχουν και ένα διαφορετικό σημείο αναφοράς, το οποίο αναδεικνύεται με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες. Ο “Αγροτικός Αύγουστος 2014” έχει θέμα: “Η Κρητική χλωρίδα – Υγεία – Διατροφή – Τουρισμός” και στοχεύει στην προώθηση των κρητικών προϊόντων ποιότητας”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι “η κρητική διατροφή αποτελεί έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής, τον οποίο θέλουμε να σας γνωρίσουμε και να σας κάνουμε να αγαπήσετε και να υιοθετήσετε”.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βάμβουκας ευχαρίστησε τον Δήμο Αθηναίων και ειδικά τον Δήμαρχο, Γεώργιο Καμίνη, για τη συνεργασία και τη συνολική στήριξη της προσπάθειά προώθησης των κρητικών προϊόντων ποιότητας, ενώ παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή σ’ αυτή τη “γιορτή γευσιγνωσίας”, όπως τη χαρακτήρισε.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιάννης Ιωαννίδης, εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Χανίων, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, Ευαγγελία Κοντοσταθάκου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων, Γιάννης Μαράκης, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Χανίων, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ένωσης Κρητών, Γεώργιος Μαριδάκης, Πρόεδροι πολιτιστικών συλλογών της Αττικής, κ.α.

Ο κύκλος εκδηλώσεων με την επωνυμία ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014 και αντικείμενο την προβολή και προώθηση των κρητικών προϊόντων ποιότητας καθώς και του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων.

Η έκθεση θα διαρκέσει στην Αθήνα μέχρι την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με τον υπουργό Yγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είχε η...

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο «Greek Luxury Tourism Workshop» στο Κουβέιτ

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεχούς και αδιάλειπτης...

Ηράκλειο: Πέντε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πέντε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας...

Δημόσια επιστολή προς τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου για το ιστορικό Φαράγγι της Καντάνου

Δημόσια επιστολή προς τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου απευθύνουν κάτοικοι της...