23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Άρης Παπαδογιάννης: Να γιατί δεν παρευρέθηκα στην ενημέρωση για την παραχώρηση του Στρατόπεδου Μαρκοπούλου

Ημερομηνία:

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χανιά – 100/5» Άρης Παπαδογιάννης αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δεν παρευρέθηκε στην ενημέρωση για την παραχώρηση του στρατόπεδου Μαρκοπούλου:

Η προσφιλής τακτική του δημάρχου να αποφασίζει και να πράττει αυτοβούλως, καταλήγοντας στα μεγάλα λόγια και θριαμβολογίες στα τοπικά μέσα, χωρίς πρωτίστως να έχει προβεί σε διαβούλευση και ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, είναι ο λόγος που δεν παρευρέθηκα την Τετάρτη 14/2/18 στη “δήθεν” ενημέρωση από πλευράς του, σχετικά με το σύνθετο και  σημαντικό θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

Η συνάντηση αυτή είχε ως απώτερο σκοπό την πίεση – εκβιασμό των δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων, σε περίπτωση μη ψήφισης της πρότασης του, με σκοπό να τους φέρει απέναντι στην τοπική κοινωνία.

Άλλωστε για ποια ενημέρωση μιλάμε όταν το προηγούμενο διάστημα (όπως και σε άλλες περιπτώσεις, Ταμπακαριά, Δημοτική Αγορά κ.α.) έχει παρουσιάσει κατά το δοκούν, μέσω συνεντεύξεων σε τοπικά μέσα, τις αποφάσεις του.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά να συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους πρακτικές.

Η πορεία και η πολιτική του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, όπως έχουμε επανειλημμένως διαπιστώσει και διατυπώσει, είναι μοναχική, στερείται πυξίδας και κινείται σε θολά νερά, ακολουθώντας πρακτικές που ως κύριο στόχο έχουν την παραποίηση της πραγματικότητας και  την παραπλάνηση  των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας.

Το πλάνο και ο σχεδιασμός οφείλουν να είναι εξ αρχής ξεκάθαρα, κινούμενα οργανωμένα προς το στόχο, με συγκεκριμένο σχεδιασμό, μην επιτρέποντας την ύπαρξη παραθύρων που αργότερα θα λειτουργήσουν εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Όταν υπάρχουν προτάσεις θεωρητικές χωρίς ξεκάθαρες θέσεις και πλάνο επί χάρτου, ούτως ώστε ο κάθε φορέας και δημότης να γνωρίζουν εξαρχής το σχεδιασμό και τα βήματα που θα ακολουθηθούν, γεννιούνται  εύλογα ερωτήματα και καχυποψία, τα οποία γίνονται ακόμη μεγαλύτερα όταν ο δήμαρχος παρακάμπτει συστηματικά το δημοτικό συμβούλιο και τις αποφάσεις του, δρώντας  αυτοβούλως, αναλαμβάνοντας πλέον ξεκάθαρα τον ρόλο του υποστηρικτή της κυβερνητικής πολιτικής και των επιταγών της. Μάλλον δεν έχει αντιληφθεί σωστά το θεσμικό του ρόλο και ποια συμφέροντα οφείλει να προασπίζεται.

Όσον αφορά το ζήτημα της παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, η θέση μας είναι ξεκάθαρη και συμπίπτει με τις τέσσερις (4) ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Παραχώρηση δωρεάν πλήρης κυριότητας στον Δήμο Χανίων για την δημιουργία χώρου πρασίνου χωρίς ανταποδοτικότητα.

Η συμφωνία που υποτίθεται ότι διαπραγματεύτηκε και πέτυχε ο κ. δήμαρχος, δεν είναι τίποτα άλλο από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του νόμου που περιλαμβάνει το μνημόνιο.

Ο κ. δήμαρχος δεν είχε καμία εξουσιοδότηση να προχωρήσει σε αυτή την συμφωνία, αθετώντας – παρακάμπτοντας τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τις οποίες είχε οπλιστεί για να διεκδικήσει την δωρεάν παραχώρηση του.

θα είμαστε στο πλευρό του δημάρχου, εφόσον διεκδικήσει την παραχώρηση του στρατόπεδου σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Πλέον φαίνεται ξεκάθαρα από την εξέλιξη των γεγονότων ότι η συμφωνία για το στρατοπέδο Μαρκοπούλου ήταν ήδη προαποφασισμένη μεταξύ του δημάρχου και των τεσσάρων βουλευτών του νομού.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...