22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Άρθρο Λάκη Λαζόπουλου: “Η αριστερά που βλέπει με το δεξί μάτι”

Ημερομηνία:

Μετά από τη χθεσινή αναπάντεχη επίθεση που εξαπέλυσε ο Λάκης Λαζόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μετά και στην ιστοσελίδα altsantiri.gr δημοσίευσε άρθρο του με το οποίο επιτίθεται σημειώνοντας ότι “καλή η αξιολόγηση αλλά αφορά τους έξω. Τώρα ξεκινάει η εσωτερική αξιολόγηση”.

Το άρθρο έχει ως εξής:

Εμένα αυτή  η ξαφνική καλοσύνη του κυρίου Σόιμπλε, αυτές οι ξαφνικές του αγάπες, πολύ με ανησυχούν.

Όταν βλέπεις τον διάολο να σε χαιρετάει χαμογελώντας φτύσε τον κόρφο σου. Διότι όσο βαθιά και να ψάξεις μέσα του, το υλικό της καλοσύνης δεν πρόκειται να το βρεις.

Προς τι λοιπόν όλα αυτά τα χαμόγελα, αυτές οι ξαφνικές δηλώσεις;

Αυτά τα «νομίζω όλα θα πάνε καλά» ή αυτό το «είμαι πιο αισιόδοξος για την Ελλάδα»

Προς τι;

Μοιάζει σαν να τα έχει βρει η κυβέρνηση με τον Σόιμπλε και ο υποτακτικός τους κύριος Μητσοτάκης να αμφισβητεί έμμεσα την πολιτική των ισχυρών.

Διότι τι άλλο να σημαίνει αυτό που λέει και επαναλαμβάνει ο Μητσοτάκης «η οικονομία δεν θα ανακάμψει».

Αφού όλο αυτό που   συμφωνήθηκε είναι μία συνταγή που φέρει την υπογραφή του Σόιμπλε και της Μέρκελ. Μήπως οι αγάπες του Σόιμπλε αδυνατίζουν τον Τσίπρα, που από αριστερός ανυπότακτος μετατρέπεται σε αγαπημένο του Σόιμπλε; Γιατί ο Σόιμπλε την αγάπη του θα την έδειχνε σε κάποιον μόνο κατόπιν σχεδίου και κακών προθέσεων.

Δεν έχει ο άvθρωπος αγάπη για να δώσει, πως να το πω;

Μήπως με αυτή την τακτική προσπαθούν να προσδώσουν χαρακτηριστικά αντάρτη στον εκλεκτό της SIEMENS,  στον κολλητό του Χριστοφοράκου και χρόνια υποτακτικό τους, Κυριάκο;

Και γιατί χαίρεται ο Σόιμπλε ακριβώς;

Μήπως γιατί από την 1η Ιουνίου ξεκινούν οι κατασχέσεις που αφορούν και την πρώτη κατοικία;

"google ad"

Γίνεται η μεγαλύτερη αναδιανομή  γης και πλούτου στην Ελλάδα και η αριστερά την παρακολουθεί με κλειστό το αριστερό της μάτι. 

Βλέπει μόνο με το δεξί. 

Αλλά είναι εξαιρετικά περιορισμένη η όραση του αριστερού που βλέπει μόνο με το δεξί του μάτι. 

Δεν με χαροποιεί καθόλου το ότι οι ξένοι έρχονται και αγοράζουν στο κέντρο της Αθήνας σπίτια αρπάζοντας τα μισοτιμής, κοψοχρονιά αφού όλα βγαίνουν στο σφυρί, σε μια Ελλάδα που λύγισε.

Το σώμα έγινε πτώμα.

Θα προτιμούσα οι περισσότεροι αγοραστές να είναι Έλληνες, νέα παιδιά που ακόμα ζουν με τους γονείς τους και δεν μπορούν να φτιάξουν ένα σπίτι, να παντρευτούν, να κάνουν παιδιά, να κάνουν μια ζωή όπως θα την ήθελαν τελοσπάντων.
Είναι πρόοδος και ανάπτυξη να έρχονται οι ξένοι να αγοράζουν τα σπίτια αυτά που σου παίρνει η εφορία, αφού πρώτα ένα κράτος ανάλγητο σε έχει εξοντώσει σε έκτακτες εισφορές, σε ΕΝΦΙΑ, σε υπερφορολόγηση, σε αναδρομική φορολόγηση, σου έχει αρπάξει τα πάντα και σε απειλεί συνέχεια με νέους φόρους, με νέους νόμους και με νέες επιβαρύνσεις, χωρίς ίχνος ελάφρυνσης;
Ούτε ένα μέτρο γι΄αυτούς που σε όλη αυτή την λαίλαπα στάθηκαν συνεπείς απέναντι σε όλες τους τις υποχρεώσεις. 

Οι μόνες σκέψεις που κάνουν είναι πως θα βρουν τρόπο να κρατήσουν αυτούς που έχουν πλαστά πτυχία στις υπηρεσίες.

Γι΄αυτό χαίρεται ο Σόιμπλε!

Παράλληλα διαβάζω πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσουν περιοδεία στην Ελλάδα. Θα πουν λοιπόν για την θετική εξέλιξη του κλεισίματος της αξιολόγησης, για τον οδικό χάρτη του χρέους αλλά με ποια αυτιά θα τα ακούσουν αυτά οι πολίτες όταν την προηγούμενη μέρα τα αυτιά τους θα έχουν ακούσει την κατάσχεση του σπιτιού τους και την διάλυση της ζωής τους;
Με ποιο αυτί  θα ακούσουν; Με το αριστερό ή το δεξί;

Όλα αυτά  έχουν αρχίσει να εμφανίζουν τον Κανένα στις δημοσκοπήσεις. Τις οποίες ασφαλώς δεν πιστεύω γιατί ξέρω ότι είναι εγκάθετες όλες οι δημοσκοπήσεις στο μεγαλύτερο σύνολο τους, αλλά αυτό είναι κάτι που το εισπράττω από τις συζητήσεις με τους ανθρώπους, που είναι για μένα αλάθητο μέτρο.

Ασφαλώς γνωρίζει ο κόσμος ότι την συμφορά την έφεραν οι προηγούμενοι αλλά ασφαλώς γνωρίζει και ο κόσμος ότι η συμφορά δεν λέει να σταματήσει.

Παράλληλα ο Κυριάκος οδηγείται από τον Άδωνη  σε κινήσεις διαμαρτυρίας, σε υστερικές επαναλήψεις του τύπου » παραιτηθείτε, θέλουμε εκλογές».

Όταν μάθεις σαράντα χρόνια να είσαι μέσα στην εξουσία είτε σαν γιος αποστάτη, είτε σαν γιος πρωθυπουργού, είτε σαν αρχηγός κόμματος, δεν μπορείς να απομακρυνθείς από την καρέκλα ούτε λεπτό. Ιδιαίτερα ο Κυριάκος που είναι και αυτοδημιούργητος.

Η αλήθεια είναι μία. Το ΛΑΟΣ έχει καταλάβει την Νέα Δημοκρατία.  Στο τιμόνι βρίσκεται ο Κυριάκος αλλά όταν έχεις δίπλα σου έναν ο οποίος ουρλιάζει συνέχεια στρίψε από δω-στρίψε απο κει, είναι βέβαιο ότι θα την κάνεις την μαλακία. Και το χειρότερο, θα επιμείνεις σ΄αυτή.

Ετοιμάζονται πάλι για στημένες διαμαρτυρίες μέσω tweet και retweet, μέσω ψεύτικων προφίλ και ψεύτικων λογαριασμών, με τον ακροδεξιό ηλεκτρονικό στρατό στην διάθεση τους και με την ομάδα ψεύδους και αναλήθειας του αρχηγού της μαύρης προπαγάνδας, κυρίου Μουρούτη. Του εκδικητή των υπογείων του Μαξίμου, που μέσα από λίστες σημάδευε τους εχθρούς και τους εξόντωνε. Έχουμε κι εδώ Σόιμπλε. Η αγανάκτηση είναι πραγματική και υπάρχει. Αλλά η στημένη ξεχωρίζει όσα retweet και να γίνουνε.

Έβλεπα μια σκηνή στο παράρτημα της Νέας Δημοκρατίας, στον Σκάι, όπου μιλούσε ο δημοσιογράφος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριανταφυλλίδης, σε εκπομπή του Χατζή όπου όλοι γύρω-γύρω δεξιοί και ένας του ΣΥΡΙΖΑ στην μέση, να τον κατασπαράσσουν. Εκεί λοιπόν ο δημοσιογράφος Κώνστας της ομάδας αλήθειας του Μουρούτη του είπε: «Εσείς που δεν έχετε δουλέψει και δεν έχετε κάνει ένσημα κι εγώ δουλεύω χρόνια στον ιδιωτικό τομέα». Και όταν του είπε ο Τριανταφυλλίδης: γιατί στην Τράπεζα Αττικής έπαιρνες 20.000 ευρώ. Για ποιο λόγο; Αυτός απαντούσε: όχι, έπαιρνα 60 ή 80 χιλιάδες. Και πετιέται ο δημοσιογράφος Χατζής, για να τον σώσει και λέει: τι λόγο έχουμε να μιλάμε για προσωπικά εδώ μέσα;

Ποια είναι τα προσωπικά; Δεν του είπε ότι πήδαγε την διευθύντρια της Τράπεζας Αττικής, του είπε ότι έπαιρνε μισθό από την Τράπεζα Αττικής.

Έβλεπες καθαρά με ποιον τρόπο όλα τα συνεννοημένα όρνεα μιας αόρατης νεοφιλεύθερης μαφίας κατασπαράσσουν τα θύματα τους. Σε όλα τα πάνελ θα δεις έναν της κυβέρνησης και γύρω-γύρω δέκα ακροδεξιούς δημοσιογράφους και καλεσμένους πολιτικούς.

Όμως εγώ θα σταθώ και λίγο στις δηλώσεις Τζιτζικώστα ο οποίος δήλωσε ότι: εγώ αν ήμουν αρχηγός στην Νέα Δημοκρατία δεν θα έπαιρνα για πρόεδρο τον Άδωνη γιατί νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και όχι για την παράταξη. Να λοιπόν που και κάποιος στην Νέα Δημοκρατία βλέπει καθαρά. Διότι αυτό δεν είναι προφίλ της Νέας Δημοκρατίας.

Η δεξιά μεσοαστική τάξη, οι νοικοκυραίοι της δεξιάς δεν έχουν ούτε ακροδεξιά παραληρήματα, ούτε λογικές εξόντωσης, ούτε φιμώνουν, ούτε λογοκρίνουν τον οποιονδήποτε.

Ο Άδωνης είναι χουντοφτιαγμένος. Τελείωσε.

Κι αυτός και ο Βορίδης και ο Πλεύρης.

Είναι σαν φαντάσματα του Παπαδόπουλου, του Παττακού και του Μακαρέζου. Μ΄αυτούς επιχειρεί  την στροφή στο κέντρο ο Κυριάκος. Μόνο που θα βρεθεί στο κέντρο της χούντας.

Η αντιπολίτευση λοιπόν πρέπει να βρει τον δρόμο της αλλά κυρίως πρέπει να ξαναβρει τον δρόμο της η κυβέρνηση της αριστεράς. Η κυβέρνηση της αριστεράς.

Καλό θα ήταν στις περιοδείες που θα κάνουν οι βουλευτές να μπορούσαν να πουν «καταργήσαμε τον ΕΝΦΙΑ». Καταργήσαμε τον φόρο αλληλεγγύης. Να πουν την λέξη καταργήσαμε. Να πουν την λέξη ξαλαφρώσαμε, απαλλάξαμε, εμποδίσαμε τις κατασχέσεις.

Μ’ αυτή την υπερφορολόγηση, Κυριάκος δεν είμαι, αλλά θα συμφωνήσω. Δεν θα μπορέσει να έρθει ανάκαμψη.

Γι΄αυτό γελάει ο κύριος Σόιμπλε. Ξεκαρδίζεται ο κύριος Σόιμπλε.

Γιατί αυτή την φορά η παγίδα του ήταν τέλεια στημένη. Η κυβέρνηση έπεσε μέσα. Πρέπει τώρα να βρει τρόπο να βγει από την παγίδα. Μέχρι το φθινόπωρο.

Η αξιολόγηση καλή αλλά αφορά τους έξω.

Τώρα ξεκινάει η εσωτερική αξιολόγηση.

Να δούμε τι θα πει  κι ο λαός.

Εαν το άρθρο σου άρεσε, μοιράσου το!

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...