17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Άρθρο Μιχ. Χαιρετάκη: Επιβεβλημμένο να μην προχωρήσει η δημιουργία λατομείων γύψου στο Ελαφονήσι

Ημερομηνία:

Του Μιχ. Χαιρετάκη *

Έχουν περάσει 10 χρόνια από το πολύ σημαντικό ζήτημα σχετικά με την δημιουργία λατομείων γύψου στην περιοχή του Ελαφονησίου.

Σήμερα και παρά την αντίθετη άποψη ,της περασμένης δεκαετίας ΟΛΩΝ των φορέων του Ν.Χανίων και τα χιλιάδες ψηφίσματα ενάντια στη δημιουργία λατομείων η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα που δεν είναι αλλά από την δημιουργία λατομικής ζώνης και ορυχείων εξόρυξης γύψου στην συγκεκριμένη περιοχή.

Τώρα βέβαια γίνεται φανερό σε όλους,  για πιο λόγο και με διάφορες αίολες δικαιολογίες δεν ενέκρινε  το ΣΧΟΟΑΠ του πρ. δήμου Ινναχωρίου,  επειδή ακριβώς  δεν επέτρεπε εξορύξεις γύψου.

Είναι επιβεβλημένο να σταθούμε όλοι, Βουλευτές, Περιφερειάρχης,  Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχοι ,όλοι οι φορείς  οι ομάδες, με θετικό τρόπο στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά και στο ύψος των περιστάσεων ώστε να αποτρέψουμε αυτήν την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας και Πνευματικός μας Πατέρας  κκ Αμφιλόχιος έκανε την αρχή στέλνοντας αυτή την εξαίρετη και εμπνευσμένη  επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό.

Ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν  και οι υπόλοιποι όχι με λόγια αλλά με έργα για τον τόπο μας, για το Νομό μας, την Κρήτη ολόκληρη!!!

* Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χανίων, Γεν.Γραμματέας ΕΒΕ Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ