13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Άρθρο Ν. Μαριά: «Από την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια στη δρακόντεια ενισχυμένη εποπτεία»

Ημερομηνία:

Όλα τα ψέματα έχουν κοντά πόδια. Και φυσικά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά με τους ανερμάτιστους και αναληθείς ισχυρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί δήθεν καθαρής εξόδου από τα μνημόνια. Σύμφωνα με το από 11 Ιουλίου 2018 Δελτίο Τύπου της Commission, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποίησε το πλαίσιο της περίφημης ενισχυμένης εποπτείας της Πατρίδας μας «με σκοπό να διευκολύνει την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ελλάδα».

Δηλαδή για άλλη μια φορά όλα τα λεφτά είναι η διασφάλιση των δανειστών, όπως ακριβώς έγινε και με τα μνημόνια τα οποία όχι μόνο δεν έσωσαν την Ελλάδα αλλά αντίθετα την μετέτρεψαν σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο προκειμένου να διασωθούν οι δανειστές και οι τράπεζές τους όπως άλλωστε συνομολόγησε και ο Ντάισελμπλουμ απαντώντας σε σχετική Ερώτηση μου στην Ευρωβουλή.

Έτσι κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά η ενισχυμένη εποπτεία που θεσπίστηκε με το λεγόμενο δίπτυχο του Κανονισμού 472/2013 ενώ κάτι τέτοιο δεν έγινε και με τις άλλες χώρες που ήταν σε μνημόνια. Μάλιστα η ενισχυμένη εποπτεία κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί δήθεν την κατάλληλη προσέγγιση «για να διευκολυνθεί η παροχή στήριξης για την υλοποίηση των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων κατά την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος» δηλαδή με άλλα λόγια για να είναι σίγουροι οι δανειστές ότι θα συνεχιστεί η λιτότητα, η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή και η φορομπηχτική πολιτική προκειμένου να διασφαλιστούν τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% κατ΄ έτος μέχρι το 2022, πλεονάσματα τα οποία βεβαίως δεν μένουν στην Ελληνική οικονομία αλλά πάνε στις τσέπες των δανειστών.

Η επιτήρηση θα επικεντρωθεί σε έξι τομείς που περιλαμβάνουν: α) τη δημοσιονομική πολιτική (φόροι, δημόσιες δαπάνες, μισθοί δημοσίου, συντάξεις δημοσίου κλπ), β) τη δημοσιονομική διαρθρωτική πολιτική στην οποία οι δανειστές συμπεριλαμβάνουν τις μειώσεις των συντάξεων από 1.1.2019 με την πλήρη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, γ) την κοινωνική πρόνοια (μείωση των κοινωνικών επιδομάτων), δ) τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην οποία οι δανειστές εντάσσουν το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων στα κοράκια, ε) τις αγορές εργασίας και προϊόντων και στ) τη δημόσια διοίκηση.

Έτσι στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας οι δανειστές θα συνεχίσουν τη «στενή παρακολούθηση της οικονομικής κατάστασης και της εξέλιξης της οικονομίας της Ελλάδας».

Η ενισχυμένη εποπτεία η οποία θα ισχύσει για έξι μήνες και θα μπορεί να ανανεώνεται ανά εξάμηνο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «είναι πιθανόν να παραμείνει σε ισχύ όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα για το χρέος που εξαρτώνται από τις πολιτικές δηλαδή έως το 2022». Στο πλαίσιο αυτό η «Ελλάδα θα παρακολουθείται μέσω πιο συχνών αποστολών αξιολόγησης από την Επιτροπή και άλλους θεσμούς και η υποβολή Εκθέσεων θα πραγματοποιείται σε τριμηνιαία βάση».

Και αν κάποιοι είχαν αμφιβολία για την τύχη της τρόικας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας ενημερώνει ότι η τρόικα ζει και βασιλεύει μια και σύμφωνα με τον Κανονισμό 472/2013 «η Επιτροπή αναλαμβάνει ενισχυμένη εποπτεία σε συνεννόηση με την ΕΚΤ και όπου είναι σκόπιμο με το ΔΝΤ». Έτσι λοιπόν η τρόικα δήθεν έφυγε προκειμένου τελικά να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το 2022 και βάλε επικουρούμενη για να μην ξεχνιόμαστε και από τον ΕΜΣ του Ρέγκλινγκ και της παρέας του στην οποία θα συμμετέχει πλέον ως παχυλά αμειβόμενος σύμβουλος ο Ντάισελμπλουμ τον οποίο οι Ολλανδοί εκλογείς έστειλαν πρόσφατα στην β΄ εθνική κατηγορία.

Και για να μην υπάρξει και καμία αμφιβολία για το μέλλον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώνει Συριζαίους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις ότι «η κανονική εποπτεία μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα αρχίσει μόλις λήξει ή εφόσον δεν ανανεωθεί πλέον το πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας και θα διαρκέσει έως ότου εξοφληθεί τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής που έχει λάβει η Ελλάδα». Δηλαδή με άλλα λόγια όπως αδιαλείπτως επισημαίναμε εδώ και χρόνια η εποπτεία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2060!!!

Αυτό λοιπόν σημαίνει κατά Τσίπρα ….καθαρή έξοδος από τα μνημόνια. Φανταστείτε να μην ήταν «και καθαρή η έξοδος από τα μνημόνια»!!!

Και φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε το κατοχικό ταμείο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα λειτουργεί για 99 χρόνια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...