15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έβαλαν αλυσίδες, έριξαν λάδια, έσπασαν τους αφαλούς των κλειδαριών τραμπούκοι στο 1ο Γυμνάσιο, αλλά το μάθημα δεν κατάφεραν να το ματαιώσουν

Ημερομηνία:

Μια απερίγραπτη οργανωμένη προσπάθεια έλαβε μέρος από αγνώστους στο 1ο Γυμνάσιου Ελευθερίου Βενιζέλου με σκοπό να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του μαθήματος Αλβανικών στο σχολείο.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας της Σχολικής Επιτροπής κ. Αντώνης Βαρδάκης η εικόνα που ήρθαν αντιμέτωπη ήταν πρωτοφανής:

“Είχαμε μία ενημέρωση το πρωί από ένα μέλος του Δ.Σ. ενός συλλόγου στον οποίο έχει γίνει παραχώρηση και γίνονται μαθήματα μπάσκετ στο χώρο, ότι έχουν γίνει βανδαλισμοί στο σχολείο. Ήρθα στο σχολείο στις 10 το πρωί για να έχω εικόνα τι γινεται και είδα μια εικόνα πρωτοφανή. Είχαν ριξει λάδια αυτοκινήτου σε ολες τις εισόδους του σχολείου και από εκεί και πέρα είχαν κλειδώσει όλες τις εισόδους με αλυσίδες και λουκέτα. Είχαν επίσης σπάσει πόρτες, και τους αφαλούς των κλειδαριών ώστε να μη μπορεί να ανοίξει το σχολείο”.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες αποδεικνύουν οτι υπήρχε οργανώμένο σχέδιο. Όμως, ο σκοπός τους δεν επιτεύχθηκε.

DSCF8816
Ο κ. Αντώνης Βαρδάκης

“Ήρθε συνεργείο 5 ατόμων του Δήμου για να καθαρίσει ο χώρος, ειδοποιήθηκε και η πυροσβεστική αλλά μας είπαν ότι θα ήταν καλύτερα να ρίξουμε κάποιο χώμα για να καλύψουμε το λάδι που είχε απλωθεί. Μαζί με τον Διευθυντή και με έναν κλειδαρά, καταφέραμε επιτέλους περίπου στις 3.30, μετά από πανω από 6 ώρες εργασίας να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση ώστε να μπορέσουμε να υποδεχτούμε τους μαθητές στο σχολείο”.

Τελικώς, η εκδήλωση υποδοχής των μαθητών πραγματοποιήθηκε και οι μαθητές έκαναν το μάθημά τους.

Όμως η αστυνομία οφείλει να βρει τους θρασύτατους δράστες που ενάντια στη δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση μαθητών, καθηγητών και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χανίων προσπάθησαν να επιβάλλουν με τη βία τη βούλησή τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ