22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Έβγαλαν τα καρφιά από την πινακίδα της Eurobank

Ημερομηνία:

Στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στο υποκατάστημα της Eurobank είχαν τοποθετήσει καρφιά, για να κρατούν την πολύτιμη ταμπέλα τους καθαρή από τα πουλιά και κυρίως τα περιστέρια.

Αυτό το κατάφεραν. Αλλά εκεί στην είσοδο του καταστήματος, και για κάποιες ημέρες, έβλεπες νεκρά πουλιά, παλουκωμένα πάνω στα καρφιά, προσφέροντας έτσι ένα αποκρουστικό θέαμα προς τους περαστικούς και τους πελάτες. Το επισημάναμε με δημοσίευμά μας και αναρωτηθήκαμε αν υπήρχε και κάποιος συμβολισμός εδώ ή ένα μήνυμα προς τους πελάτες τους. Άλλωστε, η εικόνα ήταν εφιαλτική.

Σήμερα διαπιστώσαμε ότι πλεόν τα καρφιά έχουν απομακρυνθεί από την πινακίδα. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, η πινακίδα είναι καθαρή. Σημειώσαμε πάντως και στο προηγούμενο δημοσίευμά μας ότι η συγκεκριμένη πρακτική είναι αρκετά διαδεδομένη αν και υπάρχουν περιοχές στον κόσμο όπου οι αντιδράσεις είναι έντονες.

10686960_10203987607429011_6063131416977018982_n

Εξαιτίας αυτών των αντιδράσεων, τα καρφιά πλέον που τοποθετούνται είναι διαφορετικής μορφής ώστε να μην τραυματίζουν τα πουλιά. Στη Eurobank είχανε παλαιού τύπου καρφιά. Παρόμοιας μορφής αλλά καινούργιου τύπου καρφιά υπάρχουν και στην Πινακοθήκη, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ακόμα και έτσι, αναρωτιόμαστε κατά πόσο θα πρέπει να γίνεται αποδεκτή μία λογική που επεκτείνεται στους δημόσιους χώρους στη Δύση στην οποία η αρχιτεκτονική γίνεται ολοένα και πιο εχθρική απέναντι σε συγκεκριμένες “περιττές” κοινωνικές ομάδες ή σε ζώα και πουλιά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ