13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Έγκλημα στα Μεσκλά: Συνελήφθη στο Ηράκλειο ο Νορβηγός – Τι λέει η ανακοίνωση της αστυνομίας

Ημερομηνία:

Μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος με το οποίο διέφυγε και διέσχισε σχεδόν ολόκληρη την Κρήτη εντοπίστηκε το απόγευμα ο νούμερο ένα ύποπτος για τη δολοφονία της άτυχης 54χρονης στα Μεσκλά.

Οι διωκτικές αρχές είχαν πληροφορίες πως είναι πιθανό να κινείται στη νότια Κρήτη, αποφεύγοντας να κινηθεί κατά μήκος του ΒΟΑΚ και από το πρωί είχε στηθεί σαρωτική επιχείρηση από τα Μάταλα μέχρι τα Τέρτσα και το Μύρτος.

Ωστόσο, επαγρύπνηση υπήρχε και στο Βόρειο μέτωπο στην πόλη του Ηρακλείου όπου και τελικά εντοπίστηκε ο καταζητούμενος Νορβηγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε από αστυνομικούς στα Λινοπεράματα και συνελήφθη μετά από συντονισμένες ενέργειες ανδρών της Άμεσης Δράσης, της Ομάδας ΔΙΑΣ και των Πεζών περιπολιών που έστησαν γύρω του κλοιό και δεν του άφησαν περιθώρια αντίδρασης. Ο 48χρονος είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο κοντά σε εκκλησάκι και ήταν ξαπλωμένος στο κάθισμα.

Αρχικά οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου ενώ στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μεταγωγή του στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων για να καταθέσει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας που χειρίζεται την υπόθεση και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το παρελθόν του 48χρονου. Πληροφορίες μιλούν για έναν άνθρωπο εξαρτημένο από το αλκοόλ, ο οποίος φέρεται να έχει διαπράξει ειδεχθείς πράξεις και εκτός Ελλάδας. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι είχε κατηγορηθεί πριν από μερικούς μήνες από ομοεθνείς του στην Αθήνα για υφαρπαγή χρημάτων καθώς και ότι αναζητείται από τις αρχές της Εσθονίας, χωρίς μέχρις στιγμής να έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι.

Το βέβαιο είναι ότι τον τελευταίο χρόνο ζούσε και εργαζόταν στα Χανιά. Ο 48χρονος είχε μισθώσει ένα μικρό διαμέρισμα κοντά στη θάλασσα στην περιοχή Καλαμάκι όπου από το περασμένο καλοκαίρι τον επισκεπτόταν και το θύμα. Από εκεί ο Νορβηγός έφυγε για να νοικιάσει μεγαλύτερο σπίτι και να συζήσει με την 54χρονη. Στο διάστημα ωστόσο της παραμονής του στο Καλαμάκι, το ζευγάρι ουδέποτε δημιούργησε προβλήματα. Αντίθετα έδειχνε να απολαμβάνει τη διαμονή του και τόσο ο ίδιος όσο και το θύμα, εμφανίζονταν ευγενικοί και φιλικοί.

Πριν γνωρίσει την 54χρονη και λίγο μετά το τέλος προηγούμενης σχέσης του, ο 48χρονος ήταν σύμφωνα με ασφαλείς πηγές σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και συχνά έπινε. Μάλιστα όταν η πρώην σύντροφος του, του ζήτησε να χωρίσουν εκείνος απειλούσε να αυτοκτονήσει. Τότε η κοπέλα επικοινώνησε με την αστυνομία και κατόπιν εισαγγελικής εντολής, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων τον προσέγγισαν με σκοπό να αποτρέψουν τυχόν αυτοκαταστροφικές πράξεις για τον ίδιο. Εκείνος αντέδρασε βίαια προς τους αστυνομικούς οι οποίοι τελικά τον μετέφεραν στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Χανίων όπου νοσηλεύτηκε για ένα εικοσιτετράωρο.

Από το περασμένο καλοκαίρι πάντως οπότε και γνώρισε την 54χρονη, έδειχνε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Κάτοικοι των Μεσκλών ωστόσο είπαν μετά το στυγερό έγκλημα, ότι είχαν δει τον Νορβηγό στο καφενείο του χωριού να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και να βρίσκεται εκτός εαυτού. Εξάλλου και ο πρώην σύζυγος της άτυχης γυναίκας υποστήριξε πως οι καυγάδες ήταν συχνοί ανάμεσα στο ζευγάρι και πως σε περιστατικό τροχαίου ατυχήματος στο οποίο ενεπλάκησαν, είχε διαπιστώσει ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και οι δύο.

Τετάρτη ή Πέμπτη δολοφονήθηκε η 54χρονη

Μέχρι αργά χθες, ο χρόνος τέλεσης του εγκλήματος δεν είχε ακριβώς προσδιοριστεί. Ο ιατροδικαστής Κρήτης κ. Σταμάτης Μπελιβάνης, από τα ευρήματα κατά τη διενέργεια της νεκροψίας νεκροτομής, εκτίμησε ότι ο θάνατος του θύματος επήλθε βράδυ της 13ης ή μεσημβρινές ώρες της 14ης Ιανουαρίου. Ο δε κ.Μιχάλης Παπιδάκης ,πρώην σύζυγος του θύματος, δήλωσε ότι η 54χρονη επικοινώνησε μαζί του τα μεσάνυχτα της Πέμπτης λέγοντας του πως ο Νορβηγός θα τη σκότωνε. Στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η τελευταία ανάρτηση έγινε την Παρασκευή, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να έγινε από τον βασικό ύποπτο για την ανθρωποκτονία σε βάρος της.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων καλούνται να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης έχοντας πλέον στα χέρια τους το βασικό ύποπτο για την άγρια δολοφονία της άτυχης μητέρας. Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή ο 48χρονος, δεν δίστασε να καλέσει μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής messenger στο λογαριασμό της 16χρονης κόρης του θύματος όπου απάντησε ο 14χρονος γιός της και του είπε: Σκότωσα τη μητέρα σου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπής που διαπράχθηκε στα Χανιά

"google ad"

Συνελήφθη στο Ηράκλειο αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της ημεδαπής

Συνελήφθη, σήμερα (19.01.2021) το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου, αλλοδαπός ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε βάρος ημεδαπής που διαπράχθηκε στα Χανιά.

Ειδικότερα, προχθές (17.01.2021) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά βρέθηκε ημεδαπή εντός οικίας, θανάσιμα τραυματισμένη.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, προέκυψε ότι αλλοδαπός είχε διαπράξει την ανθρωποκτονία σε βάρος της ημεδαπής, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως από την κ. Ανακρίτρια Χανίων.

Μετά από αναζητήσεις, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου και της Ομάδας Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, εντόπισαν τον εν λόγω αλλοδαπό σε περιοχή του Ηρακλείου και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί αρμοδίως».

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...