19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Έγκριση 500.000 € από το Πράσινο Ταμείο για την αγορά νεοκλασικού κτιρίου επί των οδών Τζανακάκη και Ερωτοκρίτου

Ημερομηνία:

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση με 500.000 € της πρότασης που υπέβαλλε ο Δήμος Χανίων για την αγορά του νεοκλασικού διατηρητέου κτιρίου επί των οδών Τζανακάκη και Ερωτοκρίτου. Ο σχετικός φάκελος κατατέθηκε από το Δήμο τον Νοέμβριο του 2014 στα πλαίσια του προγράμματος «Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελευθέρων Κοινόχρηστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις πόλεις» και αξιολογήθηκε θετικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου.

Στόχος της πρότασης είναι η ανάκτηση ενός εξαιρετικά σημαντικού ακινήτου και ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου που βρίσκεται στο κέντρο των Χανίων και η μελλοντική αξιοποίησή του προς όφελος των δημοτών και της πόλης μας. Το εν λόγω ακίνητο, πέραν της ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας του υφιστάμενου νεοκλασικού κτηρίου, έχει το επιπρόσθετο πλεονέκτημα ότι διαθέτει έγκυρη άδεια δόμησης 1.800 τμ. Επισημαίνεται ότι στον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2015 έχει ήδη προβλεφθεί επιπλέον χρηματοδότηση 410.000 για την ολοκλήρωση αγοράς του ακινήτου.

5

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες αρκετών μηνών καταφέραμε να χρηματοδοτηθούμε με 500.000 € για την ανάκτηση ενός εξαιρετικά σημαντικού ακινήτου της πόλης μας. Καταθέσαμε μία άρτια πρόταση η οποία αξιολογήθηκε θετικά από το Πράσινο Ταμείο, ανάμεσα σε 35 προτάσεις άλλων Δήμων της χώρας που κατατέθηκαν στο ίδιο Πρόγραμμα. Τα Χανιά χρειάζονται μία Βιβλιοθήκη αντάξια του υλικού και των αναγκών τους, γι΄αυτό έχουμε ήδη εντοπίσει χρηματοδοτικά εργαλεία στο νέο ΕΣΠΑ που θα επιτρέψουν στο Δήμο να αξιοποιήσει πλήρως το εν λόγω ακίνητο.

Θέλω να επισημάνω ότι ο Δήμος χρηματοδοτήθηκε επίσης από το Πράσινο Ταμείο με 200.000€ καθώς εγκρίθηκε η πρόταση που κατέθεσε για την ανακατασκευή πεζοδρομίων εντός της πόλης, έργο το οποίο δημοπρατείται την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και θα προβούμε σε νέες ανακοινώσεις».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...