22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Έδεσε στη Θεσσαλονίκη ο «Καπετάν Χρήστος», μεταφέροντας τους 410 τόνους εκρηκτικά από Ηράκλειο – Στη Σούδα τα εκρηκτικά του “Mekong Spirit”

Ημερομηνία:

Γράφει η Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Με ασφάλεια έδεσε σήμερα το πρωί στην προβλήτα 6 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης το φορτηγό πλοίο «Καπετάν Χρήστος», ελληνικής σημαίας, που μετέφερε τους 410 τόνους εκρηκτικών που είχαν βρεθεί στο πλοίο «Andromeda».

Το πλοίο είχε φτάσει από χθες στη Θεσσαλονίκη αλλά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι.

Παράλληλα ξεκίνησε η εκφόρτωση των 29 κοντέινερ με τα εκρηκτικά, τα οποία τοποθετούνται σε πιστοποιημένα οχήματα και οδηγούνται σε στρατόπεδο στις Σέρρες. Η εκφόρτωση πρόκειται να ολοκληρωθεί αύριο.

Σημειώνεται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει και η διαδικασία απομάκρυνσης των εκρηκτικών που είχαν βρεθεί στο πλοίο «Mekong Spirit», σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε εντοπιστεί τον Μάιο του 2017 να πλέει ανοιχτά της Κω, φορτωμένο με εκρηκτικές ύλες, προερχόμενο από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό λιμάνι του Σουδάν.

Επειδή το λιμάνι της Κω δεν είχε τις κατάλληλες υποδομές για να ελεγχθεί το φορτίο, το πλοίο οδηγήθηκε στη Σούδα, όπου και εκφορτώθηκαν τα κοντέινερ με τα εκρηκτικά.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ