28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Έδωσαν τα χρωστούμενα στην έγκυο που της ζήτησαν να ”ρίξει” το μωρό

Ημερομηνία:

Η υπόθεση που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ήρθε στο φως μετά από την καταγγελία που έγινε από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών που ανέφερε ότι η 33χρονη έγκυος δέχθηκε απειλές από την εταιρία που εργαζόταν για να διακόψει την εγκυμοσύνη της…

Ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου, στην οποία ανφέρεται ότι μεγάλο μέρος των οφειλών καταβλήθηκε στην έγκυο που είχε απειληθεί και μάλιστα παρά το γεγονός ότι η δίκη αναβλήθηκε λόγω της απεργίας των δικηγόρων

Η ορισμένη για την περασμένη Παρασκευή (21-11-2014) τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας πήρε αναβολή για τη Δευτέρα 22/12 λόγω της αποχής του Δικηγορικού Συλλόγου, στην οποία συμμετείχαν οι δικηγόροι και των δυο πλευρών. ”Αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη ότι εντός 3 ημερών από την ημέρα της επίδοσης της καταγγελίας πραγματοποιήθηκε η καταβολή μεγάλου μέρους των οφειλών από την εργοδότρια εταιρεία προς την εργαζόμενη και μέλος μας” αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

”Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στηρίζει τις νόμιμες και δίκαιες εργασιακές διεκδικήσεις της συναδέλφου αλλά και όλων των εργαζομένων που μέσα από την συλλογική δράση μπορούν να περιφρουρηθούν. Στέκεται και θα στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην προάσπιση των δικαιωμάτων τους και τη διασφάλιση αξιοπρεπών εργασιακών συνθηκών.

Καλούμε τους εργαζόμενους να ενταχθούν στα σωματεία τους για την συλλογική δράση στους εργασιακούς χώρους απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση που δέχονται μέσω αντεργατικών νόμων και διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων. Ο δρόμος των συλλογικών διεκδικήσεων είναι αυτός που πάντα οδηγούσε και συνεχίζει να οδηγεί σε νίκες τους εργαζομένους.

Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο αγώνας ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες είναι κοινός αγώνας όλων των σωματείων, όλων των εργαζομένων και των ανέργων. Ο κοινός μας αγώνας και η αλληλεγγύη είναι η ελπίδα και η δύναμη μας”.

Πηγή: candianews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...