16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Έκανε ερωτήσεις ανεπίτρεπτες προς την Αλ Σάλεχ και την έβαλαν στο ψυγείο;

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το «κόψιμο» της Κατερίνας Πολύζου από την πρωινή ενημερωτική ζώνη της NEA TV με αφορμή ερωτήσεις που υπέβαλε σε συνέντευξή της στην υποψήφια με το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς, Αφροδίτης Αλ Σάλεχ.

Σε σχετικό δημοσίευμα στο zarpa.gr αναφέρουν ότι:

«Από την περασμένη Παρασκευή η γνωστή Χανιώτισσα δημοσιογράφος Κατερίνα Πολύζου, δεν παρουσιάζει την πρωινή εκπομπή της στη “Νέα Τηλεόραση Κρήτης”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpa.gr, η Κατερίνα Πολύζου σταμάτησε να βγαίνει στον αέρα τα πρωινά, διότι η διεύθυνση του σταθμού έκρινε ότι η έμπειρη δημοσιογράφος ήρθε σε κόντρα, με την υποψήφια Ευρωβουλευτή της “Ελιάς” Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, την οποία είχε καλεσμένη στην εκπομπή της.

Εντύπωση δημιουργεί επίσης το γεγονός, ότι η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και τις Ευρωεκλογές».

Σχετικό δημοσίευμα υπήρχε και στο candianews.gr:

«Την εργασιακή της υποβάθμισή και την αφαίρεση της ευθύνης παρουσίασης της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής καταγγέλλει η δημοσιογράφος Κατερίνα Πολύζου από τα Χανιά μετά τις σκληρές ερωτήσεις που υπέβαλε στην υποψήφια ευρωβουλευτή της Ελιάς Αφροδίτης αλ Σάλεχ.

Την απόφαση της υποβάθμισής της έλαβε ο διευθυντής του καναλιού Γιώργος Παπακωνσαντής, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά.»

Κατερίνα Πολύζου: «Η κ. Σαλέχ θύμωσε»

Σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε η Κατερίνα Πολύζου στο δημοσιογράφο Αλέκο Ανδρικάκη και στο candianews radio προκύπτει ότι η αφορμή για την «τιμωρία» της υπήρξε η συνέντευξη της δημοσιογράφου προς την υποψήφια ευρωβουλευτή με τον συνδυασμό της Ελιάς Αφροδίτης Αλ Σάλεχ. Όπως προκύπτει από την συνέντευξη, την απόφαση για το κόψιμο της εκπομπής φαίνεται να πήρε ο Γιώργος Παπακωνσταντής, διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού NEA TV και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον συνδυασμό της Ελιάς. Πάντως η κ. Πολύζου τονίζει ότι πρόκειται για παρεξήγηση που μπορεί να λυθεί με την επέμβαση του προέδρου της ΝΕΑ TV και των ΙΝΚΑ κ. Απόστολου Αλεξάκη.

Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

Αλέκος Ανδρικάκης: Έκανες ερωτήσεις ανεπίτρεπτες προς την Αλ Σάλεχ και σε έβαλαν στο ψυγείο;

Κατερίνα Πολύζου: Κοιτάξτε, εγώ δεν ξέρω αν η απομάκρυνσή μου από την εκπομπή είναι αυτή η αιτία, πάντως η κ. Σάλεχ θύμωσε όταν την ρώτησα για τη θέση του Βενιζέλου όσον αφορά τον βομβαρδισμό της Συρίας και στην αναγνώριση της εγκάθετης κυβέρνησης των νεοναζί σε μία περιοχή ευαίσθητη όπου με τη Ρωσία έχουμε και μία παραδοσιακή φιλία.

Α.Α.: Και γιατί θύμωσε η κ. Αλ Σάλεχ; Είναι υπεράνω κριτικής και υπεράνω ελέγχου;

"google ad"

Κ.Π.: Δε γνωρίζω. Εκείνη την ώρα υπήρξε ένταση. Δεν ξέρω αν αυτή είναι η αιτία, πάντως αμέσως μετά ο διευθυντής του σταθμού, ο κ. Παπακωνσταντής, μου ανακοίνωσε ότι όλες οι προγραμματισμένες μαγνητοσκοπήσεις, με τον κ. Κεφαλογιάννη, τον κ. Μουσουρούλη, τον κ. Χουντή ακυρώνονται, όλα τα αυτοδιοικητικά πάνελ που είχα προγραμματίσει ακυρώνονται και στη συνέχεια μου έδωσε μία επιστολή όπου μου ανακοίνωνε ότι για τις ανάγκες του δελτίου τις εκλογικές, με κάνει βοηθό ειδήσεων της κ. Πενταράκη και μέχρι νεωτέρας δε θα εμφανίζομαι τηλεοπτικά ούτε καν στην πρωινή ζώνη. Κοιτάξτε, επειδή υπηρετώ ένα μέσο ενημέρωσης που η διοίκησή του – εννοώ τον πρόεδρο τον κ. Αλεξάκη και τον αντιπρόεδρο τον κ. Δημήτρη Αλεξάκη και όλα τα μέλη του συμβουλίου – εκπροσωπούν έναν κοινωνικό συνεταιρισμό με πάρα πολλά θετικά πρόσημα στην κοινωνία και επειδή η αλήθεια είναι ότι έχω μία πολύ μεγάλη εκτίμηση και αγάπη και στο πρόσωπο του προέδρου του κ. Αλεξάκη, εγώ δέχομαι ότι μία διοίκηση μπορεί να πάρει μία απόφαση, να αξιοποιήσει ένα στέλεχός της σε μία άλλη θέση. Όμως όλο αυτό που συμβαίνει με τον τρόπο που συμβαίνει δημιουργεί και σε εμένα μεγάλο πρόβλημα. Τη μία χαρακτηρίζομαι ως γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, την άλλη ως δημοσιογράφος που ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία και εσχάτως ότι εκπροσωπώ τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Θεωρώ ότι κάνω τη δουλειά μου, και στα πλαίσια της δουλειάς μας η αναγνωρισιμότητά μας και η κοινωνική μας παρέμβαση είναι αυτό που μας καταξιώνει.

Α.Α.: Ο κ. Παπακωνσταντής είναι ο διευθυντής και είναι υποψήφιος στην Ελιά;

Κ.Π.: Μάλιστα. Δεν είναι όμως αυτό κακό.

Α.Α.: Όχι δεν είναι κακό, αλλά το συνδυάζω με τα προηγούμενα.

Κ.Π.: Δεν ξέρω κι εγώ τι να πω συνάδελφε, η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω εκπλαγεί με όλο αυτό. Προφανώς ο κ. Διευθυντής είναι που πήρε την απόφαση γιατί κοινοποίησε την επιστολή που μου έδωσε και στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο. Είναι δική του πρωτοβουλία. Προφανώς κρίνει ότι η παρουσία μου στον αέρα δεν είναι ωφέλιμη.

Α.Α.: Κοίταξε να δεις Κατερίνα, αυτό θα μπορούσε να το πει, θα είχε δικαίωμα να το πει, αν δε συσχετιζόταν, αν δε συνέβαινε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Θα μπορούσε βεβαίως να σου πει, θα τελειώσεις τα προγραμματισμένα και μετά δε βγαίνεις. Εγώ έτσι θα το έκανα τουλάχιστον.

Κ.Π.: Τι να σας πω. Είστε συνάδελφος και καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να ακυρώσεις συνεντεύξεις με ανθρώπους όπως ο κ. Μουσουρούλης που έρχονται από την Αθήνα, ο κ. Κεφαλογιάννης που ήθελε να κάνει την εμφάνισή του, μία απολυμένη της ΕΡΑ που είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όλες τις παρατάξεις άνθρωποι δηλαδή, δεν υπήρχε θέμα. Πραγματικά λυπάμαι γιατί αγαπώ πολύ τη δουλειά μου, την τιμώ, κουράζομαι πολύ – όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι – και δεν καταλαβαίνω γιατί έχει επικρατήσει μία οργή κατ’ εμέ ανερμήνευτη. Νομίζω πάντως ότι αν το δούμε όλοι ψύχραιμα και αν το δει και ο κ. Αλεξάκης προσωπικά όλα θα λήξουνε. Εγώ πάντως θέλω να πω για άλλη μια φορά – και όχι για να καλοπιάσω κανένα γιατί είναι γνωστή του καθενός η πορεία, ότι σε καμία περίπτωση δε θέλω να υποβαθμίσω τον ρόλο τον κοινωνικό της Νέας Τηλεόρασης – έχουμε κάνει 15 τηλεμαραθώνιους σε 10 χρόνια – ούτε τον τεράστιο ρόλο των ΙΝΚΑ, που απασχολούν 1.000 ανθρώπους στην Κρήτη  και ο πρόεδρος ο ίδιος ο οποίος πραγματικά μας δίδαξε την πολυφωνία και την αξιοπρέπεια. Απλά πιστεύω ότι έχει γίνει μία παρεξήγηση.

Διευκρινίσεις για την χθεσινή αναστάτωση των ΜΜΕ στα Χανιά

Διευκρινίσεις έδωσε χθες στο διευθυντή μας Νίκο Αγγελάκη η ΝΕΑ TV δια του διευθυντή της κ. Γιώργου Παπακωνσταντή. Όπως μας βεβαίωσε το κανάλι δεν έχει απολύσει την κ. Πολύζου αλλά την έχει μεταθέσει από την πρωινή εκπομπή στη στήριξη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων ενώ της έχει αναθέσει ένα ντοκιμαντέρ για την ΔΕΥΑΧ με αμοιβή.

Όσον αφορά το χθεσινό πρόβλημα στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ1 λύθηκε χθες το μεσημέρι χάρις στην επέμβαση των τεχνικών της ΝΕΑ TV, τους οποίους η διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ 1 ευχαριστεί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...