16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Έκδοση ψηφίσματος για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Ημερομηνία:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων σε ομόφωνη απόφαση του κατά την συνεδρίαση του στις 26/02/2020, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

“Καταδικάζουμε και απομονώνουμε την Χρυσή Αυγή, την ναζιστική εγκληματική οργάνωση που φοράει τον μανδύα «πολιτικού κόμματος».

Ζητούμε να προχωρήσει το δικαστήριο στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, αλλά ολόκληρης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών και συνδικαλιστών.

Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων αψήφησαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δίκη στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Γι αυτό και αποτελεί πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα η εισαγγελική πρόταση, η οποία προτείνει την αθώωση της. Αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδου.

Η απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπίσουμε. Να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση των εργαζομένων και της νεολαίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών που απαιτούν: Ποτέ ξανά φασισμός.

Στηρίζουμε τα συλλαλητήρια την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου, διατρανώνοντας την θέληση μας να υπάρξει καταδίκη των νεοναζί, στη μεγαλύτερη δίκη των απογόνων του Χίτλερ μετά τις δίκες της Νυρεμβέργης.

Συμμετέχουμε στις 21 Μάρτη στην διεθνή κινητοποίηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες σύμφωνα με το νόμο.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...