17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Αυγέρου στα Χανιά

Ημερομηνία:

Το Σάββατο 25 Απριλίου ο Γιώργος Αυγέρος εκθέτει την τελευταία του δουλειά στην αίθουσα τέχνης Β. Μυλωνογιάννη, (Χαρ. Τρικούπη 14).

Συνθέσεις με ονειρικά και αφηγηματικά τοπία –σ’ ένα παιχνίδι του φωτός με τις σκιές‐ που υπαινίσσονται αυτό που δεν είναι παρόν.

Οι απεικονίσεις αυτές παραπλανούν τις αισθήσεις παρουσιάζοντας έναν κόσμο οικείο αλλά συγχρόνως απόμακρο και μυστηριώδη, παρασύροντάς μας σε μια άλληπραγματικότητα. Ψευδαισθήσεις της τρίτης διάστασης μέσα σε δάση από έλατα και δρυς όπου το βλέμμα του θεατή παγιδεύεται σ’ ένα παραμυθένιο ταξίδι σαν αυτό της Αλίκης στην χώρα των θαυμάτων.

Ο Γιώργος Αυγέρος γεννήθηκε στα Χανιά το 1953.

Μετά από ελεύθερες σπουδές σε Αθήνα και Παρίσι εγκαθίσταται μόνιμα στα Χανιά όπου για μεγάλο χρονικό διάστημα δουλεύει γλυπτά και κατασκευές, εκθέτοντας σε γνωστές γκαλερί της πρωτεύουσας {Τιτάνιουμ (1992‐1995‐1998), Ζουμπουλάκη (2002, 2003, 2007, 2014) κ.α.}

Τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στη δουλειά του η ζωγραφική σε συνδυασμό ενίοτε με το ανάγλυφο στοιχείο και την κατασκευή.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 25 Απριλίου στην αίθουσα τέχνης Β. Μυλωνογιάννη από 7 έως 10 το βράδυ και θα διαρκέσει έως 13 Μαΐου.

Θα είναι ανοικτή 11‐1 πρωί και 6‐9 απόγευμα καθημερινά εκτός Κυριακής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ