17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Έκθεση Λαϊκής Κιθάρας στο Πολυ-Tεχνείο

Ημερομηνία:

Η δουλειά του οργανοποιού Ηλία Μπόικου παρουσιάζεται αύριο Τετάρτη 22 Απριλίου στο Πολυ Tεχνείο, Χατζημιχάλη Νταλιάνη 40.
Η λαϊκή κιθάρα, η κιθάρα του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού, ήταν το αποτέλεσμα μιας κατασκευαστικής παράδοσης που αναπτύχθηκε από τους οργανοποιούς του προηγούμενου αιώνα προκειμένου να υποστηρίξει την νέα τότε μορφή λαϊκής διασκέδασης, το κέντρο διασκέδασης με λαϊκή ορχήστρα.

Η παράδοση αυτή, που χάθηκε στην πορεία του χρόνου, αναβιώνει τα τελευταία χρόνια μουσικά και κατασκευαστικά.

Η δουλειά του Ηλία Μπόικου ξαναπιάνει το νήμα από τους τελευταίους μεγάλους οργανοποιούς, παρουσιάζοντας σύγχρονες κιθάρες πιστές ωστόσο προς την παράδοση του προηγούμενου αιώνα.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ μετά το πέρας της έκθεσης θα ακολουθήσει εκδήλωση με μουσικές από τη Σμύρνη και τον Πειραιά με τον Δημήτρη Μακρέα, τη Δώρα Μαργαρίτη και τον Ηλία Μπόικο.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ