15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Έκθετη η ΕΛΑΣ: Κανένα αποτύπωμα των αδελφών Ινδαρέ στα «πειστήρια»

Ημερομηνία:

«Άνθρακες ο θησαυρός» για την ΕΛΑΣ όσον αφορά στα περιβόητα αποτυπώματα που έψαχνε για τα δύο παιδιά του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ τα οποία υποτίθεται ότι συμμετείχαν όχι μόνο στην κατάληψη της οδού Ματρόζου αλλά και ότι…πέταγαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών που επιχειρούσαν για να εκκενώσουν το κτίριο.

Οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων ολοκληρώθηκαν και επισήμως από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, και έδειξαν ότι στα τρία κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη στο Κουκάκι βρέθηκαν μόνο τρία δακτυλικά αποτυπώματα επί 65 πειστηρίων, σύμφωνα με την αστυνομία. Τα ευρήματα συλλέχθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που έγιναν για την εκκένωση των κτηρίων, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλης 3.

Παράλληλα, στους χώρους των κτηρίων που καλύπτουν εκατοντάδες τετραγωνικών μέτρων βρέθηκαν άλλα δέκα αποτυπώματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι καταληψίες εξαφάνισαν επιμελώς κάθε ίχνος παρουσίας τους στα κτήρια, ενώ επιχειρούσαν με γάντια κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Σε έντυπο οδηγιών που εντοπίστηκε στην οδό Αρβάλης 3 τονίζονταν, μεταξύ άλλων, ότι οι καταληψίες έπρεπε επιμελώς να εξαφανίσουν κάθε ίχνος παρουσίας τους και να επιχειρούν με γάντια κατά των αστυνομικών. Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι παραπάνω οδηγίες εφαρμόστηκαν κατά γράμμα. Παρ’ όλα αυτά, η αστυνομία κατόρθωσε να βρει, σε εντελώς ιδιαίτερα σημεία των κτιριακών χώρων αλλά και των πειστηρίων, ελάχιστα αποτυπώματα τα οποία και ταυτοποιήθηκαν».

Το δυσάρεστο για την ΕΛΑΣ που εκτίθεται για δεύτερη φορά, είναι ότι μόλις πριν μια εβδομάδα είχε σπεύσει να διαψεύσει πληροφορίες που από τότε έκαναν λόγο για μη εύρεση αποτυπωμάτων των γιων του σκηνοθέτη στα πειστήρια που συνέλεξε η ΕΛΑΣ. Προφανώς κάποιοι ρεπόρτερ είχαν καλύτερες πληροφορίες από τους αστυνομικούς!

ΕΛΑΣ: Θα ζητήσει συγγνώμη για την πρώτη ανακοίνωση; 

Η αρχική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, κατά την πρώτη επιχείρηση εκκέκωσης της κατάληψης της οδού Ματρόζου κατηγορούσε τα δύο αδέλφια Ινδαρέ ότι ήταν αυτά που πετούσαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν περνώντας στην ταράτσα του διπλανού, πατρικού τους σπιτιού! Κια σύμφωνα με το… στόρι της ΕΛΑΣ, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί ο πατέρας τους προσπάθησε να τους εμποδίσει και επιχείρησε να αρπάξει το όπλο από αστυνομικό.

Θα δοθεί σήμερα μια επίσημη έστω συγγνώμη; Ποιος επινόησε και συνέταξε όλα αυτά τα ανυπόστατα όπως αποδεικνύονται, για λογαριασμό της ΕΛΑΣ; Περιμένουμε…

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...