15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Έκκληση για βοήθεια από τα συσσίτια Σπλάντζιας: Πάνω από 400 μερίδες ημερησίως και οι ανάγκες αυξάνονται

Ημερομηνία:

Η ένταση της ανθρωπιστικής κρίσης και στα Χανιά φανερώνεται μέσα από το μήνυμα του προέδρου των Συσσιτίων Σπλάντζιας Εμμανουήλ Καλλιγέρη. Όπως αναφέρει, οι ανάγκες αυξάνονται καθώς “τα οικονομικά των πολιτών λιγοστεύουν και  δημιουργούνται περισσότεροι άποροι”.

Σήμερα, τα συσσίτια μοιράζουν πάνω από 400 μερίδες φαγητό ημερησίως.Όμως, οι δυνατότητες των συσσιτίων είναι περιορισμένες.

Γι’ αυτό, ο πρόεδρος των συσσιτίων κάνει έκκληση προς τους Χανιώτες για βοήθεια, σε τρόφιμα η χρήματα ώστε να συνεχίσουν το έργο τους.

Διαβάστε το σχετικό κείμενο:

IMG_20140422_194643

Έκκληση βοήθειας

Αγαπητοί φίλοι του συσσιτίου Σπλάντζιας

Ευχαριστούμε για κάθε δωρεά, χρηματική, τροφίμων ρουχισμού βιβλίων.

Όλα μας είναι πολύτιμα. Δυστυχώς κάθε μέρα μας βρίσκει φτωχότερους καθώς τα οικονομικά των πολιτών λιγοστεύουν και  δημιουργούνται περισσότεροι άποροι.

Μοιράζουμε 400 μερίδες φαγητό ημερησίως  χωρίς ποτέ να ρωτάμε καταγωγή και θρήσκευμα, γιατί Ο Θεός  είναι ένας για όλους. Κάθε Σάββατο δίνουμε τσάντες με τρόφιμα στις συσσιτούντες οικογένειες.

Έκκληση προς τους Χανιώτες συμπολίτες μας  να μας βοηθήσουν με τρόφιμα ή χρήματα ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας

Ποιος είναι ο Σύλλογος Φιλόπτωχοι Αδερφοί Σπλάντζιας Χανίων

IMG_20140422_194452

Ο Σύλλογος Φιλόπτωχοι Αδερφοί Σπλάντζιας Χανίων λειτουργεί από το 1963 με βάσει το καταστατικό του, όπως διαμορφώθηκε και εγκρίθηκε με την 211/25-06-1966 απόφαση του  Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων και στη συνέχεια καταχωρήθηκε στα βιβλία Σωματείων του Πρωτοδικείου Χανίων.

"google ad"

Ο παραπάνω Σύλλογος έχει πιστοποιηθεί ως φορέας του Εθνικού συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας με αριθμό μητρώου στο Εθνικό Μητρώο 13417ΦΑΤ26006012Ν-0170, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις ως προς το σκοπό που υπηρετεί, ως προς τη δραστηριότητα και γενικά την αποτελεσματικότητα στις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες και τη κάλυψη βασικών αναγκών.

 sussitio

Είναι ΝΠΙΔ και διοικείται από 7μελές Δ.Σ. Συντηρείται από την οικονομική ενίσχυση φιλανθρώπων. Πέρα από τις εκατοντάδες μερίδες φαγητού ο Σύλλογος προσφέρει:

  • Οδοντιατρική περίθαλψη δωρεάν από εθελοντές οδοντιάτρους.
  • Μηνιαία ενίσχυση σε άπορες οικογένειες σε είδη τροφίμων, ρουχισμού, υπόδησης και φαρμάκων.
  • Δωρεάν εκπαίδευση σε παιδιά και νέους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
  • Στη βιβλιοθήκη υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού βιβλίων καθώς και άλλες δραστηριότητες για την δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών με την καθοδήγηση εθελόντριας.
  • Αντιμετώπιση εξολοκλήρου της δαπάνης αναγκαίας μετακίνησης ασθενών σε νοσοκομεία των Αθηνών.
  • Οικονομική συμπαράσταση σε αποφυλακισμένους και οικονομικά αδύναμα άτομα.
  • Διάφορες άλλες δραστηριότητες τις οποίες τους ζητούν να καλύψουν άλλοτε ο Δήμος ή άλλοι κοινωνικοί φορείς της πόλης.

Όλοι όσοι ασχολούνται με το έργο αυτό είναι εθελοντές. Η μαγείρισσα και η κοπέλα του γραφείου είναι έμμισθες. Με πολύ διάθεση όλο το ΔΣ και οι εθελοντές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με γνώμονα την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας Ελλήνων, παλλινοστούντων και αλλοδαπών και την κάλυψη βασικών βιοτικών τους αναγκών.

Η παρουσία στα Συσσίτια του Κωστή Νικηφοράκη, ενός προικισμένου και χαρισματικού ανθρώπου που έφυγε πρόωρα, βάθυνε τα πολιτικά χαρακτηριστικά του όλου εγχειρήματος κάνοντας ξεκάθαρα ορατή τη λεπτή γραμμή που ξεχωρίζει τη φιλανθρωπία από την κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία αποκτά περιεχόμενο προτείνοντας τρόπους συλλογικής δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
nikiforakis

 

Πληρούνται οι όροι υγιεινής κατά την παρασκευή και διανομή των συσσιτίων καθώς και στο χώρο φύλαξης των τροφίμων σύμφωνα με την γνωμοδότηση των εποπτών Δημόσιας Υγείας.

Το έργο αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόληψη και αποκατάσταση μέρους των συνεπειών του κοινωνικού αποκλεισμού.

Για όποιον επιθυμεί να επικοινωνήσει το τηλέφωνο είναι 2821043355.

Εδώ και η σελίδα στο facebook.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ