17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Έκρηξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ: Μεγάλης ισχύος η βόμβα – Τσίπρας: Η επίθεση στον ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων – Μητσοτάκης: Όχι στη στοχοποίηση, η δημοκρατία και η πολυφωνία δε φιμώνονται

Ημερομηνία:

Ισχυρή έκρηξη βόμβας μεγάλης ισχύος σημειώθηκε στις 02.37 στον τηλεοπτικό σταθμό  ΣΚΑΪ στο Φάληρο.

Πριν την έκρηξη, περί τη 01.45, άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και έδωσε περιθώριο 45 λεπτά, ενώ ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα». Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα του αγνώστου έγινε από «πακιστανικό τηλέφωνο» μιας χρήσης χωρίς απόκρυψη στοιχείων. όπως είχε γίνει και στο τηλεφώνημα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, το Νοέμβριο.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, ενώ από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο οι εργαζόμενοι με την έκρηξη να σημειώνεται στον χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν τραυματισμοί.

Αστυνομικές πηγές μιλούν για πολύ ισχυρή έκρηξη με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερα από 5 κιλά εκρηκτικής ύλης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι άγνωστοι που προσέγγισαν το σημείο με μοτοσικλέτα είχαν βάλει τη βόμβα σε σάκο. Χαρακτηριστικό του πόσο ισχυρή ήταν η έκρηξη είναι ότι υλικές ζημιές υπάρχουν μέχρι και στον έκτο όροφο του κτηρίου.

skai2
skai1

  Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος έξω από το κτήριο, στο πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων. Οι αστυνομικοί εκτιμούν, επίσης, ότι υπήρχε και ομάδα υποστήριξης με το πιθανότερο σενάριο να είναι ότι αυτοί που έβαλαν τη βόμβα σταμάτησαν στην υπόγεια διάβαση προς το ΣΕΦ σε ένα «τυφλό» σημείο χωρίς κάμερες και εξαφανιστήκαν. Η επιλογή του σημείου δείχνει σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ότι οι βομβιστές είχαν μελετήσει καλά την περιοχή για να μην καταγραφούν οι κινήσεις τους.

«Ήθελαν να ισοπεδώσουν το κτήριο» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ΓΓ των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Η έκρηξη έγινε αισθητή πολλές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του ΣΚΑΪ, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο· γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από κλιμάκιο πυροτεχνουργών για τη συγκέντρωση στοιχείων με το έργο τους να δυσκολεύεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα υπόλειμμα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Έκρηξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ (2)Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει: «Είδαμε ξαφνικά την αστυνομία να έχει αποκλείσει τον δρόμο. Στις 02:37 ενώ απλά παρακολουθούσαμε τους αστυνομικούς και κοιτούσαμε τι γίνεται στην περιοχή, έσκασε η βόμβα. Είδαμε ένα μεγάλο σύννεφο καπνού και τζάμια να σπάνε. Οι αστυνομικοί μας προέτρεψαν να απομακρυνθούμε από το σημείο και να παραμείνουμε μέσα». 
Έκρηξη κοντά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

Την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών «βλέπουν» στην Αντιτρομοκρατική

Μέχρι στιγμής το πιθανότερο σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι πίσω από την έκρηξη να βρίσκεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Κι αυτό γιατί αφενός η συγκεκριμένη τρομοκρατική ομάδα από το 2013 κάνει πάντα χτυπήματα τον Δεκέμβριο και αφετέρου είχε προηγηθεί η αποτυχημένη έκρηξη έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για την οποία δεν είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Η αποτυχημένη αυτή έκρηξη είχε κάνει τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής να περιμένουν ένα νέο χτύπημα χωρίς, όμως, να μπορούν να προσδιορίσουν τον πιθανό στόχο.

Συγκεκριμένα η ΟΛΑ είχε χτυπήσει:

– στις 30 Δεκεμβρίου 2013 με επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη,

– Στις 12 Δεκεμβρίου 2014 είχε εκτοξεύσει ρουκέτα που δεν είχε σκάσει σε αυτοκινητοβιομηχανία στη Μεταμόρφωση

"google ad"

– Στις 24 Νοεμβρίου 2015 είχαν βάλει βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος.

– Στις 12 Δεκεμβρίου 2016 είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στο κτήριο του υπ. Εργασίας που όμως δεν εξερράγη.

– Στις 22 Δεκεμβρίου 2017 έβαλαν βόμβα στο Εφετείο προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές ενώ τα μέλη της ΟΛΑ είχαν πυροβολήσει κατά του φρουρού

Τσίπρας: Η επίθεση στον ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων

Δήλωση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ. Όπως αναφέρει:

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία. Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν. Εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους του σταθμού.»

Μητσοτάκης: Όχι στη στοχοποίηση, η δημοκρατία και η πολυφωνία δε φιμώνονται

“Η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται” υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ προσερχόμενος στο κανάλι για να συμπαρασταθεί στους εργαζομένους του σταθμού μας και της Καθημερινής.

“Ήρθα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση μου στους εργαζομένους… Η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται, επιτέλους να βρεθούν οι δράστες” επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Αυτό το τοξικό κλίμα που διαμορφωνόταν με ευθύνη της κυβέρνηση έχει παρενέργειες… Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να μη ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε τις αρχές να κάνουν τη δουλειά τους” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επισήμανε, η ανοχή στη βία, από τη βία μικρής έντασης σε ένα τρομoκρατικό χτύπημα, είναι εξαιρετικά μικρή. “Όταν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ  ‘καλής’ και ‘κακής’ βίας τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε” σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δυστυχώς, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, εκτρέφεται νέα γενιά τρομοκρατών… Η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ, και μια βαριοπούλα από μια ισχυρή βόμβα δεν είναι μεγάλη.

“Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους να εκφράσουμε συμπαράσταση χωρίς αστερίσκους, να σταματήσουμε την πόλωση και την ακραία στοχοποίηση που μόνο κακό κάνουν στη δημοκρατία μας” πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση τον πρώτο λόγο τον έχει η κυβέρνηση. “Το κλίμα της ακραίας πόλωσης και στοχοποίησης δεν το καλλιεργούμε εμείς, άλλοι το καλλιέργησαν, ας κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα” κατέληξε.

sk01
sk02
sk03
sk04
sk08

sk05
sk06
sk07

skai01_2

skai02
IMG_5843
IMG_5844
IMG_5845
IMG_5846

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ