15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παρά την “έξοδο από τα μνημόνια” εκρηξη φτώχιας στα Χανιά! Αύξηση περίπου 50% στον αριθμό των άπορων μέσα σε 1 χρόνο

Ημερομηνία:

Μπορεί στην κυβέρνηση να ζητωκραυγάζουν για το τέλος των μνημονίων και για τα μεγάλα πλεονάσματα, όμως η πραγματικότητα στην κοινωνία όχι απλά παραμένει εφιαλτική αλλά για πολλούς χειροτερεύει.

Αυτό αποτυπώνεται και στα στοιχεία του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Άπορους αφού πέρυσι στο σχετικό πρόγραμμα στο δήμο Χανίων ήταν ενταγμένοι 668 άνθρωποι ενώ φέτος έχουν φθάσει τους 1.088 με την αύξηση του αριθμού των απόρων να πλησιάζει το 50%.

Προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα είναι να έχει ετήσιο εισόδημα κάτω των 2.500 ευρώ, οπότε όπως είναι κατανοητό ο αριθμός των ανθρώπων κάτω από τα όρια της φτώχειας στα Χανιά είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Η έκρηξη φτώχιας αποτυπώνεται και στον αριθμό των οικογενειών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων όπου και εκεί παρουσιάζεται μία σημαντική αύξηση από τις 450 οικογένειες με εισοδήματα κάτω των 4.500 ευρώ φέτος φτάσαμε στις 500.

Ίδια η κατάσταση και στα συσσίτια της πόλης με τις ανάγκες να έχουν αυξηθεί. Δεν έχουν όμως αυξηθεί οι προσφορές των πολιτών προς τα συσσίτια, ούτε και οι άνθρωποι που προσφέρουν εθελοντικά έργο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πρόσφατα έκλεισε η Κοινωνική Κουζίνα Χανίων αφού οι λίγοι άνθρωποι που παρέμεναν ενεργοί κουράστηκαν αφού δε λάμβαναν παρά μικρή στήριξη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...