17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Έκτακτο: Πυροβολισμοί έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο – Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες

Ημερομηνία:

Πληροφορίες για πυροβολισμούς στην περιοχή έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο έχουν αναστατώσει τους πολίτες του Λονδίνου. Το παλάτι του Γουέστμινστερ έχει αποκλειστεί και οι αρχές κάνουν λόγο για “τρομοκρατική ενέργεια”.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και 12 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες για ύποπτο πακέτο στην περίβολο του κοινοβουλίου.

Ο δράστης οδήγησε ένα όχημα στη γέφυρα Γουέστμινστερ, τραυματίζοντας πολλά άτομα. Στη συνέχεια, μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν έναν άνδρα με μαχαίρι μέσα στους χώρους του παλατιού, όπως αναφέρει το BBC.

Βρετανοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι άκουσαν δυνατούς κρότους έξω από το κτίριο, ενώ μάρτυρες υποστηρίζουν ότι είδαν τραυματίες να δέχονται ιατρική βοήθεια. Βουλευτές δήλωσαν ότι άκουσαν “τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς”.

O ανταποκριτής του Independent Τομ Πεκ έγραψε στο Twitter: “Υπήρξε ένας δυνατός κρότος. Κραυγές. Αναταραχή. Στη συνέχεια, ήχοι από πυροβολισμούς. Ένοπλες δυνάμεις παντου”.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μπήκε σε ένα ασημένιο αυτοκίνητο, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί έξω από το κοινοβούλιο. Πηγή επιβεβαίωσε ότι η πρωθυπουργός είναι καλά.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Λιντιγκτον, επισήμανε: “Φαίνεται ότι ένας αστυνομικός μαχαιρώθηκε και ότι ο φερόμενος ως δράστης δέχθηκε πυροβολισμούς από την αστυνομία. Υπάρχουν αναφορές για βίαια επεισόδια στην περιοχή του παλατιού”.

Παράλληλα, ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι, ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο του Χάρβαρντ για τις Ευρωπαϊκές Σπουδές, είδε ένα αυτοκίνητο να πέφτει πάνω σε περαστικούς πάνω στη γέφυρα του Γουέστμινστερ και ανήρτησε βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter

«Ένα αυτοκίνητο στη γέφυρα του Γουέστμινστερ μόλις σκότωσε τουλάχιστον 5 άτομα», έγραψε.

A car on Westminster Bridge has just mowed down at least 5 people.pic.twitter.com/tdCR9I0NgJ

— Radosław Sikorski (@sikorskiradek) 22 Μαρτίου 2017

Οι αρχές έδωσαν εντολή στους εργαζόμενους του κοινοβουλίου να μην κλειστούν στα γραφεία τους, ενώ απέκλεισαν την γύρω περιοχή. Επιπλέον, ο υπόγειος σταθμός του μετρό στην περιοχή έχει κλεισει.

Δείτε live αναμετάδοση των εξελίξεων:

https://www.rt.com/on-air/embed/

"google ad"

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...