16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Έλενα Κουντουρά: «Θετική χρονιά για τον τουρισμό το 2015»

Ημερομηνία:

Άρτεμις Σπηλιώτη στην Εφημερίδα των Συντακτών

Η επιβατική κίνηση κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έχει αυξηθεί κατά 19% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2014, ενώ ο αριθμός των πτήσεων έχει αυξηθεί κατά 14% και αναμένουμε τα τελικά στοιχεία για ολόκληρο τον μήνα τις επόμενες ημέρες.

Οι διακοπές είναι για τους περισσότερους Ελληνες πολυτέλεια. Οι ξένοι, ωστόσο, συνεχίζουν να επιλέγουν τη χώρα μας, γεγονός που αποδεικνύει την ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού.

Στόχος, όπως τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για θέματα Τουρισμού,Ελενα Κουντουρά, είναι η αύξηση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής. Οι πολιτικές εξελίξεις, όπως εξηγεί η υπουργός, μπορεί να φρέναραν την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, όμως η Ελλάδα αποτελεί σε κάθε περίπτωση ελκυστικό προορισμό.

• Εκκινήσατε μια καμπάνια στήριξης των κρατήσεων. Ποια είναι τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε;

Το πρώτο εξάμηνο του 2015 έχει θετικό πρόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος δημιουργήσαμε την Εθνική Καμπάνια Επικοινωνίας, «Happening Now#Greek summer», που υλοποιείται από τον ΕΟΤ, σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ, με στόχο την αύξηση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής και την περαιτέρω ισχυροποίηση του τουρισμού στην Ελλάδα.

Απευθύνεται στο ευρωπαϊκό κοινό κατά κύριο λόγο, μέσω διαδικτύου και social media, όπου παρουσιάζονται, με ειδικά γραφικά, βίντεο, εικόνες και ελκυστικά μηνύματα για την Ελλάδα, καλώντας το κοινό να γίνει ενεργό μέλος και να μοιραστεί τις στιγμές και τις εμπειρίες του από το ελληνικό καλοκαίρι.

• Πώς σχεδιάζετε να απαντήσετε στο κύμα αρνητικής δημοσιότητας λόγω των σεναρίων Grexit;

Η χώρα μας ήταν και παραμένει ένας ασφαλής και δημοφιλής τουριστικός προορισμός που επιλέγεται από εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, έχει φανατικούς φίλους παντού. Από την πλευρά μας είμαστε σε άμεση επαφή με τα γραφεία μας του ΕΟΤ στο εξωτερικό, τις πρεσβείες μας και τα Γραφεία Τύπου ενημερώνοντας για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο μας προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι ξένοι επισκέπτες μας θα απολαύσουν τις διακοπές τους απρόσκοπτα.

Παραχώρησα σειρά συνεντεύξεων σε ξένα ΜΜΕ προκειμένου να ενημερώσω τη διεθνή κοινή γνώμη αλλά και όλους όσοι σχεδιάζουν τις επόμενες διακοπές τους στην πατρίδα μας ότι η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα εξελίσσεται ομαλά. Οι επισκέπτες μας μπορούν να ζήσουν ανεπανάληπτες εμπειρίες και να γευθούν την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία.

Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση, μας αφορά όλους διότι συμβάλλει στη στήριξη της εθνικής μας οικονομίας και σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΠΕ το 87% του συνολικού εισερχόμενου τουριστικού εισοδήματος παραμένει στην Ελλάδα. Επομένως, για το καλό της πατρίδας μας θα πρέπει όλοι να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνουμε ώστε η χώρα μας να εδραιωθεί ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός διεθνώς.

• Εχασε το θετικό μομέντουμ της περσινής χρονιάς ο τουρισμός;

Ο τουρισμός μας, παρά τις δυσκολίες της περιόδου, επέδειξε εξαιρετική ανθεκτικότητα τόσο στο επίπεδο των αφίξεων όσο και στο επίπεδο των εσόδων, εξέλιξη ευεργετική για την οικονομία της χώρας που τόσο το χρειάζεται. Το θετικό πρόσημο στον ελληνικό τουρισμό το πιστοποιούν τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Η επιβατική κίνηση κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έχει αυξηθεί κατά 19% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2014, ενώ ο αριθμός των πτήσεων έχει αυξηθεί κατά 14% και αναμένουμε τα τελικά στοιχεία για ολόκληρο τον μήνα τις επόμενες ημέρες.

"google ad"

Επίσης, τον Ιούνιο οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 21,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά το πρώτο εξάμηνο φέτος διακινήθηκαν 8 εκατ. επιβάτες έναντι 6,4 εκατ. το 2014 σημειώνοντας αύξηση κατά 23,2%. Κορυφαίοι διεθνείς tour operators και οι ενώσεις τους, όπως η βρετανική ΑΒΤΑ, η ευρωπαϊκή TUI, η γερμανική DRV, η ένωση Ιταλών tour operators (ASTOI) με επίσημες δηλώσεις τους υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία μείωση στα προγραμματισμένα πακέτα.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την αύξηση που έχουμε ήδη επιτύχει και θα πάρουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται προκειμένου το 2015 να είναι ακόμη μια θετική τουριστική χρονιά σε αφίξεις και σε έσοδα.

♦ Ολόκληρη η συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...