15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έλληνες: Ο πιο δυστυχισμένος λαός της Ευρώπης

Ημερομηνία:

Πιο δυστυχισμένος λαός της Ευρώπης “αναδεικνύονται” οι Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του Ευρωβαρόμετρου, καθώς με άριστα το 10 βαθμολογούν με 4,7 κατά μέσο όρο την ικανοποίηση από την ποιότητα της ζωής τους. Ενδεικτικά το 82% του πληθυσμού δηλώνει πως βρίσκεται “σε μεγάλη πίεση”.

Δεύτεροι στην έρευνα μετά την Ελλάδα βρίσκονται οι Ούγγροι, τρίτοι οι Τούρκοι. Ακολουθούν Πορτογάλοι, Εσθονοί και Σουηδοί, ενώ πιο ευτυχισμένοι εμφανίζονται οι Ισλανδοί, οι Δανοί και οι Νορβηγοί. Πρωταθλητές… ευτυχίας οι Ελβετοί που βαθμολογούν την ποιότητα ζωής τους κατά μέσο όρο στο 7,8% στα 10.

Σύμφωνα με τα Νέα, πάνω από 7 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι η ποιότητα ζωής στη χώρα μας δεν είναι καθόλου καλή, ενώ ένας στους δύο θεωρεί ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Το ίδιο ποσοστό θεωρεί πως η κατάσταση στην αγορά εργασίας (ανεργία) θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο διευθυντής του ΕΚΚΕ, Διονύσης Μπαλούρδος αναφέρει ότι την περίοδο της κρίσης η φτώχεια στη χώρα έχει παρουσιάσει όξυνση κατά 23,1%, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία.

“Διαπιστώνεται αύξηση της ακραίας και της απόλυσης φτώχειας, αύξηση της σώρευσής της σε παραδοσιακά ευάλωτες ομάδες, ενώ περισσότεροι μη φτωχοί θα έρθουν κοντά στο όριο της φτώχειας, ενώ παραδοσιακά μεσαία στρώματα – νέοι φτωχοί – θα περάσουν το κατώφλι της” σημειώνει.

Ειδικοί υπογραμμίζουν πως η απώλεια των θέσεων εργασίας, η παρατεταμένη αβεβαιότητα για το μέλλον, η αδυναμία εκπλήρωσης οικονομικών υποχρεώσεων θα έχουν σοβαρές συνέπειες στον ψυχισμό του πληθυσμού τα επόμενα χρόνια, με αύξηση της κατάθλιψης και ψυχοσωματικών διαταραχών, όπως κρίσεις άγχους και πανικού.

Στοιχεία δείχνουν πως η κατάθλιψη στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 50% τα τρία τελευταία χρόνια. Κύριες αιτίες είναι η ανεργία και ο χαμηλός μισθός που δεν επιτρέπει στους πολίτες να τα βγάλουν πέρα.

Είναι ενδεικτικό ότι σε έρευνα του ΟΟΣΑ οι Έλληνες βαθμολογούν με 0 την ικανοποίηση από τη ζωή τους, ενώ εμφανίζονται επίσης οι πιο δυστυχισμένοι μεταξύ των λαών 36 χωρών του ΟΟΣΑ.

nooz.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ