22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Έμποροι σε αδιέξοδο

Ημερομηνία:

Της Ιωαννας Μπινιά *

Οι συνέπειες του ιού είναι τραγικά εφιαλτικές για όλες εμάς ,τις μικρές και αυτοαπασχολούμενες επιχειρήσεις και δυστυχώς θα γίνουν ακόμα εφιαλτικότερες .

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δώσει χρηματοδότηση σε όλες τις μικρές και αυτοαπασχολούμενες επιχειρήσεις σε συνδυασμό με διαγραφή οφειλών προς το δημόσιο και με απεριόριστες δόσεις όσο αφορά για τις δανειακές μας υποχρεώσεις.

Επίσης το αφορολόγητο όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η κατάργηση τις προκαταβολής φόρου και αυτά δίνουν πραγματικές ανάσες στον πολύ δύσκολο αγώνα που δίνουμε για την επιβίωση μας .

Όσο αφορά το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων πραγματικά λυπάμαι γιατί ….

Όταν φωνάζαμε σαν μειοψηφία του συμβουλίου (4 εμείς και 5 το προεδρείο ) στα συμβούλια ότι θα κλείσουμε όλοι μας και θα μείνουμε στον δρόμο άνεργοι και ανασφάλιστοι δυστυχώς το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων …. απαντούσε ότι, όχι τα μαγαζιά δουλεύουν και όσοι δεν δουλεύουν κάτι κάνουν λάθος …..

Όταν φωνάζαμε στα συμβούλια ότι έχουμε σοβαρά προβλήματα όλοι εμείς οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι δυστυχώς το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων …. διοργάνωνε χορούς και πανηγύρια ….

Όταν φωνάζαμε στα συμβούλια να βγούμε στον δρόμο να διεκδικήσουμε να φωνάξουμε όλοι μαζί δυστυχώς για το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων … όλα έβαιναν καλώς …..

Όταν φωνάζαμε στα συμβούλια να διαμαρτυρηθούμε στην κυβέρνηση για τα υψηλά ενοίκια μας και να βρεθούν άμεσες λύσεις ρευστότητας για όλες τις μικρές και αυτοαπασχολούμενες επιχειρήσεις χωρίς τραπεζικά κριτήρια δυστυχώς το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων ….. έβγαζε ωράρια με θεαματική αποτυχία …..

Γι αυτό εμείς η μειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων φωνάζουμε και διεκδικούμε και ξεχωρίζουμε τις μικρές επιχειρήσεις και δεν τις βάζουμε στο ίδιο καζάνι με τις μεγάλες όπως δυστυχώς κάνει το προεδρείο .

* αυτοαπασχολούμενη έμπορος  – Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...