14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Έναρξη εθνικού σχεδίου δράσης κατά του καρκίνου μήτρας στα Σφακιά

Ημερομηνία:

Στις  1η Ιουλίου στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας Σφακίων έγινε εκδήλωση για την έναρξη του Εθνικού προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, της  ιατρικής κοινότητας και εθελοντικών οργανώσεων.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος έγινε  στα Σφακιά, έναν από τους πιο δυσπρόσιτους και ιστορικούς Δήμους της χώρας προκειμένου να αναδειχθεί η εξαιρετική σημασία που αποδίδουμε στην πλήρη και ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπου και αν κατοικούν, όποιο εισόδημα κι αν έχουν.

Παρόντες στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σφακίων ήταν ο Δήμαρχος Π. Πολλάκης, ο υπεύθυνος για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το καρκίνο και Υποδιοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας κος Α. Συγγελάκης, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κος Χ. Λιονής, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Μ. Νικολαράκης, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κος Δ. Κουρέτας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαιών Κρήτης κα Βασιλάκη, εκπρόσωποι των Εθελοντών Σαμαρειτών, του Ορίζοντα Χανίων και πλήθος πολιτών του Δήμου.

Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και έτυχε της αποδοχής των πολιτών, με χαρακτηριστικό αυτής το γεγονός ότι 70 γυναίκες του Δήμου έκλεισαν ραντεβού για εξέταση κατά Παπανικολάου (Τεστ Παπ) μέσα στις πρώτες ημέρες του προγράμματος!

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο 2011-2015,  το οποίο έχει καταρτίσει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ξεκίνησε η υλοποίηση του Εθνικού προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας το οποίο απευθύνεται στις γυναίκες από 25 μέχρι 65 ετών.

Η πρώτη φάση του προγράμματος θα υλοποιηθεί από 95 Κέντρα Υγείας και Γενικά Νοσοκομεία- Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα!

Το  Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καλεί τις Ελληνίδες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίνεται, υιοθετώντας έμπρακτα την άποψη ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...